Як вибрати Айпад у 2024 році: 5 важливих критеріїв

Як вибрати Айпад у 2024 році: 5 важливих критеріїв

26 Лютого 2024
725
26 Лютого 2024
14:58

Як вибрати Айпад у 2024 році: 5 важливих критеріїв

725
Як вибрати Айпад у 2024 році: 5 важливих критеріїв
Як вибрати Айпад у 2024 році: 5 важливих критеріїв

В асортименті Apple — планшети на різний бюджет. Сімейство включає чотири підсерії (базову, міні, Ейр та Про), тому визначитися з моделлю не так вже й просто. Впоратися з цим завданням допомагає аналіз цілей експлуатації. Остаточний вибір залежить від вимог до апаратного забезпечення, дизайну та функціональних можливостей.

Розмір

Актуальні моделі іПад доступні в різних формфакторах (з плоскими та заокругленими бічними гранями) та конфігураціях. Доступно щонайменше 5 варіантів діагоналі:

  • 8,3” — мінімальні дюйми, якраз для туристичних подорожей та тривалих відряджень;

  • 10,2” — «золота середина», підходить для домашнього використання і для роботи;

  • 10,9” — комфортне рішення для перегляду мультимедійного контенту та взаємодії з офісним ПЗ;

  • 11” — більше екранного простору для корисної інформації творчого характеру і не тільки;

  • 12,9” — майже як у топових субноутбуків (ультрабуків) для бізнесу та креативу.

Потужність

Продуктивність планшетних ПК залежать від версії та ядерності процесора. Топова швидкодія, оптимальне енергоспоживання та передові технології штучного інтелекту — фішки фірмового М2, знайомого прихильникам Apple завдяки Макбукам. 

М1 також демонструє гарне співвідношення енергоефективності та обчислювальної міці. До того ж може похвалитися якісною графікою та ефективними механізмами шифрування.

Біонічний Apple A15 швидко опрацьовує команди користувача та витримує високі навантаження. A14 відстає мінімально, також має 6 ядер, 2 з яких відповідають за задачі підвищеної складності. 

Кількість пам’яті

Найменший можливий об’єм вбудованого накопичувача — 64 Гігабайти. За такого запасу пам’яті використання хмарних сховищ — неминуче. 

Для інтернет-серфінгу, перегляду контенту на різних платформах та зберігання базового набору софту достатньо 128 Гб. 256 Гб — оптимально для повсякденної експлуатації без експериментів, а 512 Гб — вистачає також на творчість. 1 або 2 Тб — те що треба для завдань підвищеної складності, наприклад, для роботи з графікою. 

Камера

Для тих, хто не фотографує на задню камеру планшета, 8 Мп — більше, ніж вдосталь. Якщо зрідка доводиться знімати для роботи чи навчання, вистачає стандартних 12 Мп. Щоб робити повноцінні знімки та якісні відео на Айпад, варто зупинитися на компонуванні з двома об’єктивами — 12 + 10 Мп. 

Підтримка стільникового зв’язку

Айпад з Wi-Fi модулем, але без підтримки стільникового зв’язку — це варіант для дому або офісу — місць, де стабільне бездротове підключення. Плюси планшета без сімки:

  1. Трохи краща автономність,

  2. нижча ціна. 

Для безперешкодної комунікації, зокрема дзвінків та листування за допомогою «штатних» засобів, — версії Wi-Fi+Cellular. Їх переваги — це покращена геолокація та інтернет, який працює всюди, де є мобільне покриття.

Що стосується зовнішнього вигляду, потрібно орієнтуватися на власний смак. Моделі відрізняються одна від одної за шириною екранних рамок, товщиною та кольором корпусу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
725
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду