Види колагену – який краще?

Види колагену – який краще?

28 Лютого 2024
355
28 Лютого 2024
10:15

Види колагену – який краще?

355
Види колагену – який краще?
Види колагену – який краще?

Колаген - різновид білка, з якого формується сполучна тканина людського організму. Ця речовина - важливий компонент шкіри, зв'язок, м'язів, суглобів, волосся, кісток і навіть стінок судин. Саме від колагену значною мірою залежить міцність і пружність цих тканин.  

У юному віці цей білок у достатній кількості виробляється організмом. А вже після 30 років підтримувати його запаси в тканинах доводиться за допомогою добавок.

На сайті https://liki.ua/ru/shop/brands/kolagen-5887 можна знайти, де продають колагенові добавки, і замовити відповідну форму. Для більшості складність в іншому - який варіант БАДа вибрати, адже виробники пропонують різні типи білка.

Які бувають типи колагену?

На упаковках з добавками різних виробників часто можна побачити маркування: перший тип, другий, третій. Взагалі в тканинах людського організму дослідники нарахували 28 типів колагену, але три з них найпоширеніші. І саме їх пропонують нам у вигляді добавок:

  • І тип - різновид білка, який міститься в м'язах, кістках, сухожиллях, шкірі, стінках судин;

  • ІІ тип є головною складовою хрящової тканини, а також присутній у тканинах ока;

  • ІІІ тип відповідає за формування ретикулярних волокон, які формують своєрідний каркас внутрішніх органів, кровоносних судин, а також шкіри.

Таким чином, щоб допомогти суглобам, ліпше обирати колаген ІІ типу, а для підтримання молодості шкіри - І та ІІІ.

Походження колагену: чому це важливо?

Залежно від сировини, з якої було вилучено білок для БАДів, розрізняють колаген:

  • тваринний - з кісток, сухожиль великої рогатої худоби і птахів, недорогий, непогано засвоюється, простий у виробництві;

  • морський - з луски, кісток і шкіри морських риб, дорожчий, засвоюється краще за тваринний і стимулює вироблення власного колагенового білка;

  • рослинний - містить білок, який отримують із зерен пшениці, його перевага - гіпоалергенність.

Для турботи про суглоби і прискорення загоєння ран краще підійде добавка тваринного походження, а щоб поліпшити стан шкіри і волосся - морського. Для стимуляції організму на вироблення власного білка можна брати рослинний колаген.

Колагенова добавка - не новомодна вигадка маркетологів, а речовина, яка реально допоможе підтримати здоров'я і зберегти молодість. А знайти, де продають потрібну вам форму, легко за допомогою сервісу liki.ua.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
355
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду