Який планшет купити у 2024 році: iPad Air чи Samsung Galaxy Tab S9 FE

Який планшет купити у 2024 році: iPad Air чи Samsung Galaxy Tab S9 FE

22 Лютого 2024
2205
22 Лютого 2024
16:30

Який планшет купити у 2024 році: iPad Air чи Samsung Galaxy Tab S9 FE

2205
Який планшет купити у 2024 році: iPad Air чи Samsung Galaxy Tab S9 FE
Який планшет купити у 2024 році: iPad Air чи Samsung Galaxy Tab S9 FE

Шукаєте універсальний пристрій для роботи, розваг, повсякденного використання? Варіантів є багато. Наприклад, мало хто може обійтися без смартфона. Ноутбуки також підходять для різних цілей. Але окрему сходинку посідають планшети. Це ідеальний варіант для перегляду фільмів, ігор, роботи, навчання. Завдяки компактним розмірам планшет можна брати з собою в подорожі. А місткий акумулятор забезпечує тривалий час автономної роботи. Який же планшет купити у 2024 році?

Актуальні планшети у 2024 році

Наразі є дві основні операційні системи для планшетів, що конкурують між собою. Усім відомий Андроїд – це простота, широкий ціновий діапазон, безліч додатків. Але якщо купуєте недорогий планшет на базі цієї операційної системи, є ризик, що він швидко втратить актуальність, адже виробник не забезпечує тривалу програмну підтримку.

На противагу можна уважніше подивитися на екосистему Apple та планшети цього виробника, котрі працюють під керуванням ексклюзивної ОС – iPadOS. Вона розроблена спеціально під особливості планшетних ПК – iPad. Усі зображення чи вебсторінки ідеально адаптуються під розміри екрана iPad.

Якщо ж говорити в загальному, у 2024 році доволі актуальними лишаються планшети Apple iPad Air. Їхня особливість полягає в тому, що вони працюють на базі процесора Apple M1, котрий також встановлено на ультрабуки MacBook Air. З огляду на цей факт iPad Air 2022 є доволі гарним вибором під будь-які завдання – від простого домашнього застосування до виконання роботи, пов’язаної з графікою чи дизайном. Для учня школи чи студента ВНЗ iPad Air також буде відмінною альтернативою планшетам на ОС Android.

Але Apple має серйозного конкурента – Samsung, котрий у 2023 році представив лінійку планшетів Samsung Galaxy Tab S9, а також їхню “народну” версію – Samsung Galaxy Tab S9 FE (Fan Edition). З огляду на ціни iPad Air та Samsung Galaxy Tab S9 FE знаходяться приблизно в одній категорії. На якому ж пристрої варто зупинити свій вибір?

 

iPad Air 2022 VS Samsung Galaxy Tab S9 – порівнюємо характеристики

Першим ділом покупець звертає увагу на ціни. Купити iPad Air в Україні можна за ціною від 29 499 до 36 999 гривень. Samsung пропонує ширший діапазон – від 16 до 34 тисяч гривень, але й відмінності також будуть відчутними. Щоб аналіз був більш менш адекватним, візьмемо дві моделі Samsung Galaxy Tab S9 та iPad Air за ціною, що є приблизно однакова, та складемо порівняльну таблицю:

Характеристики

iPad Air 2022

Samsung Tab S9 FE+

Вартість

29 499 грн

30 999 грн

Екран

10,9”, IPS, Liquid Retina, 2360x1640

12,4, TFT, WQXGA 2560x1600

Процесор

8-ядерний Apple M1, 3,2 ГГц

8-ядерний Samsung Exynos 1380, 2,4 ГГц

ОЗП/ПЗП

8/64 Гб

8/128 Гб + microSD 1 Тб

Камери

Основна 12 Мп, фронтальна 12 Мп

Подвійна основна 8+8 Мп, фронтальна 12 Мп

Батарея, автономність (відео)

Li-Ion 28,6 Вт-Год, до 10 годин відео через Wi-Fi

Li-Pol 10090 мА-год, до 18 годин відео через Wi-Fi

Звісно, ми описали лише основні характеристики. Якщо ж їх вивчати докладніше, побачимо, що iPad Air підтримує Bluetooth 5.0, тоді як його конкурент працює із стандартом 5.3. 

Втім, попри меншу діагональ екрана, в iPad Air є значна перевага перед Samsung Galaxy Tab S9 FE. Це набагато потужніший процесор, що має вищу тактову частоту. А звідси й інші ключові переваги:

  • підтримка режиму багатозадачності;
  • довше лишатиметься в тренді;
  • планшет Apple iPad Air підтримуватиме нові версії iPadOS;
  • пристрій краще впорається як з вимогливими іграми, так і важкими додатками для графіки чи дизайну.

А завдяки широкому ціновому діапазону ви матимете змогу підібрати саме ту версію, що повною мірою відповідатиме вашим вимогам та запитам.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2205
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду