Еволюція MacBook: що нового у світі ноутбуків Apple

Еволюція MacBook: що нового у світі ноутбуків Apple

19 Лютого 2024
1188
19 Лютого 2024
11:42

Еволюція MacBook: що нового у світі ноутбуків Apple

1188
Еволюція MacBook: що нового у світі ноутбуків Apple
Еволюція MacBook: що нового у світі ноутбуків Apple

За весь час випуску портативних комп'ютерів Apple тільки дизайн залишається майже незмінним. Адже саме це робить пристрої американського бренду впізнаваними. Проте, щоб відповідати вимогам сучасних користувачів, «начинка», дисплей, клавіатура та навіть роз'єми для кабелів змінилися.

Найактуальнішими моделями на початок 2024 року залишаються MacBook Air M2, що забезпечує високий рівень продуктивності та портативності навіть без додаткової підзарядки. Серія Про з чипами М3 — це вже прилади для професійної роботи з фото та відео, монтажем та обробкою файлів.

Що варто знати про найперші моделі Макбуків та чим вони привертають увагу користувачів по всьому світу і до цього часу — читайте далі.

Якими були перші Макбуки

Серія ноутбуків з'явилась у бренду 2006 року. Тоді пристрій презентували ще з чипом IntelCore у конфігурації PowerBook G4. Діагональ дисплея становила 15 дюймів. Згодом того ж року компанія презентувала збільшену версію — з діагоналлю 17 дюймів.

Ці ноутбуки ще не мали фірмової назви, за якою вони відомі тепер. Тільки з 2008 року, коли на ринку з'явилась модель Макбук Про, компанія веде офіційний відлік існування ноутів.

Від попередньої версії пристрій відрізнявся:

  • повністю зміненим дизайном — фірмовий сріблястий колір корпусу, розміщення клавіатури й тачпаду, їхній колір, чорні рамки навколо екрана;
  • акумулятором, що можна було знімати, — це дозволило користуватися ноутом до 5 годин без додаткового підзарядження;
  • збільшеною площею тачпаду — спростив керування курсором;
  • наявністю одразу двох відеокарт — користувач міг постійно перемикатися між ними.

Навіть якщо зараз — через майже 20 років після релізу — користуватися цією моделлю, вона точно зможе впоратися з базовими офісними завданнями.

Сучасні моделі Макбуків: чому та кому варто придбати

В останніх моделях ноутбуків Apple багато нового: це й новий чип М1 власної розробки, й додаткова сенсорна панель Touch Bar над клавіатурою, й довгоочікуване повернення магнітного роз'єму для зарядного кабелю MagSafe. Також у Макбуках останніх поколінь є порти типу SD та HDMI. Вони знадобляться тоді, коли потрібно приєднати до ноута камеру чи інший носій.

Завдяки поділу на дві основні серії — Air та Pro — легше сформувати очікування щодо можливостей та ціни ноутбуків. Перша серія завжди була дешевшою порівняно з Про, адже вона робить акцент на автономності. Ці ноутбуки легкі, компактні, працюють до десятка годин без підзарядки. Ідеальні для базових офісних завдань, зокрема створення та редагування текстових документів, таблиць, спілкування в мережі.

Лінійка Про має потужніші процесори та надійну систему охолодження, щоб пристрій швидко та без проблем працював навіть зі спеціалізованим софтом. Проте ці Макбуки завжди більше важать.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1188
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду