За отруєнням Ющенка стоїть Кремль?

13 Грудня 2004
930
13 Грудня 2004
10:28

За отруєнням Ющенка стоїть Кремль?

930
За отруєнням Ющенка стоїть Кремль?
Саме така думка висловлюється в британських ЗМІ.

За повідомлення ВВС Ukrainian, всі без винятку британські часописи в понеділок вміщують матеріали, присвячені справі щодо отруєння Віктора Ющенка.

У підзаголовку статті кореспондента Дейлі Телеґраф Джуліюса Стросса, яка маєх назву "Розпочинається полювання на тих, що отруїли Ющенка", зазначається: "Підозри падають на Кремль тоді як у крові українського політика знайдено вміст діоксину, що у 1000 разів перевищує норму."

У матеріалі, зокрема, йдеться: "Результати поновленого розслідування отруєння Віктора Ющенка, цілком можливо, стануть політично вибухонебезпечними, у той час як висловлюються припущення, що він став жервтою отруєння у стилі часів Холодної війни, яке здійснили співробітники українських спецслужб.

Призначення нового ґенерального прокурора України, який і оголосив про відновлення слідства, а також наявність кількох перебіжчиків з табору українського керівництва до табору пана Ющенка посилюють ймовірність того, що правду щодо спроби вбивства лідера опозиції таки буде зрештою оприлюднено".

Автор статті вважає, що саме підтвердження спроби отруєння пана Ющенка, яке оприлюднили лікарі віденської клініки Рудольфінергауз, може збільшити шанси пана Ющенка на перемогу на переголосування другого туру президентських виборів, що пройде 26 грудня.

Часопис завершує: "Деякі політики в Україні вже висловлювали підозри, що до справи про замах на Віктора Ющенка можуть бути причетними російські спецслужби". І нагадує також, про те, що Кремль досить наполегливо підтримував на виборах провладного кандидата, для чого під час виборчої кампанії двічі відвідував Україну російський президент Путін.

Сьогоднішній Індепендент друкує на ту ж таки тему матеріал свого спеціального кореспондента у Києві Аскольда Крушельницького, що зветься "Історія влади та отрути зараз відобразилась на обличчі українського героя".

У статті йдеться: "Нині важко повірити у те, що отрута може бути складником сучасної політики у країні, яка бажає стати членом Європейського Союзу. У той таки час сіре і понівечене обличчя провідника української опозиції Віктора Ющенка надає жорстокого доказу тому якими методами оперують деякі політики у 21 сторіччі".

У матеріалі Інедпендент також додається, що дехто звинувачує Москву у спробі отруєння Віктора Ющенка саме з причин того, що Кремль реально побоюється, що пан Ющенко виведе Україну зі сфери впливу Росії.

Далі Індепендент наводить слова депутата Верховної Ради Юрія Павленка, який висловлює підозри багатьох своїх колег щодо безпосередньої участі російських спецслужб у спробі усунути Віктора Ющенка шляхом отруєння.

Також часопис посилається на представників української служби розвідки, які стверджують, що не мають у своєму арсеналі химічних а чи ж біологічних лабораторій, а подібні препарати як і у часи Радянського Союзу надходять з Москви.

Файненшл Таймс, друкуючи кілька матеріалів на українську тематику, зокрема пише: "Уникнути політики в Україні цими днями не можна ніде. Навіть на боксерському ринґу. Після завершення боксерського двобою за чемпіонське званння у найважчій категорії, що відбувся у Лас Веґасі, найпершим запитанням до чемпіона світу українця Віталія Кличка було не про самий двобій, а про політичну реформу в Україні.

Кличко очікував цього запитання, так само як очікував і ударів з правої від свого британського суперника Данні Вільямса. Віталій Кличко одразу ж заявив, що підтримує боротьбу людей за демократію і проти маніпуляцій".

Файненшнл Таймс не міг не помітити, що Віталій Кличко бився на ринґу з помаранчевою стрічкою, прив'язаною до його боксерських трусів, аби виявити солідарність зі своїми земляками, що протестували у Києві протягом більш як двох тижнів. А у Лас Веґасі на боксерському ринґу було піднято помаранчевий прапор кампанії Віктора Ющенка, і підняв його переможець - Віталій Кличко.

BBC Ukrainian

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
930
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду