Потрібно змінити корм: як зробити це правильно

Потрібно змінити корм: як зробити це правильно

27 Грудня 2023
492
27 Грудня 2023
18:45

Потрібно змінити корм: як зробити це правильно

492
Потрібно змінити корм: як зробити це правильно
Потрібно змінити корм: як зробити це правильно

Іноді виникає потреба змінити чотирилапому товаришеві корм. Найчастіше з такою необхідністю стикаються власники, у яких щеня стало дорослим, а потім літнім псом. Проте трапляються й такі випадки, коли звичний раціон раптом перестав підходити улюбленцю. Так чи інакше, але змінювати корм для собак потрібно правильно, щоб не нашкодити організму.

Діємо поступово

Це головне правило для переходу з одного раціону на інший. Так легше уникнути проблем із травленням. Зазвичай період заміни займає приблизно тиждень. Упродовж нього необхідно обов’язково стежити за станом тварини, її поведінкою. Спочатку треба додати до старого продукту новий у зовсім невеликій кількості. Потім поступово збільшуйте пропорціонально його кількість доти, доки хвостатий не почне їсти нову їжу. Діяти краще за такою схемою:

  1. декілька діб змішуємо продукти у співвідношенні 3:1, де перша величина — об’єм звичного раціону;
  2. якщо улюбленець почувається добре, змінюйте пропорцію так, щоб на 4-й день у вас було 50/50;
  3. на шостий уже давайте 1/3.

 Коли немає змін у поведінці тварини, можна повністю перейти на новий продукт на сьомий-восьмий день. Графік має бути звичним, як і місце подання їжі. Раптом щось турбує — зверніться за порадою до ветеринара. 

Спостереження за собакою

Це обов’язкова умова під час зміни харчування. Після завершення описаних дій годуйте тварину новим кормом упродовж двох місяців. Пес відчує переваги, а ви матимете змогу оцінити його стан, щоб зрозуміти, чи не помилилися з вибором. Якщо ці маніпуляції були необхідні після зміни вікової категорії, зовнішній вигляд і здоров’я не мають погіршитися. В іншому разі спостерігатимуться позитивні зміни. Спершу покращиться консистенція екскрементів. Потім зміниться шерсть на блискучу, шовковисту. Припиниться її постійне випадіння. Шкіра матиме здоровий вигляд, зникнуть плями, свербіж. Вага прийде в норму. Про це свідчитиме комплекція тварини: трішки запалі боки, чітка лінія талії, крізь шкіру відчуваються ребра. Є невеликий прошарок жирової тканини, м’язи. На зміну стану треба звертати увагу під час змінення раціону за медичними показаннями. Крім того, необхідно обов’язково запланувати візит до ветеринара. Тільки спеціаліст може остаточно оцінити дієвість нового меню. Якщо вагаєтеся, який корм вибрати, порадьтеся з лікарем. Він підбере його відповідно до фізичного стану улюбленця. Тоді серйозних проблем із їжею вдасться уникнути.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
492
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду