Особливості використання швелера в будівництві і його основні переваги

Особливості використання швелера в будівництві і його основні переваги

27 Листопада 2023
366
27 Листопада 2023
16:30

Особливості використання швелера в будівництві і його основні переваги

366
Багато років в будівельній сфері застосовуються швелери. Класичний швелер є міцним металевим виробом, торець (поперечний розріз) якого має форму літери «П».
Особливості використання швелера в будівництві і його основні переваги
Особливості використання швелера в будівництві і його основні переваги

Підстава швелера називають стінкою, а загнуті Фланці – полками (вони можуть бути паралельними один одному чи ні). Дані вироби використовують для додання додаткової стійкості стін, бетону, різних конструкцій. З його допомогою створюють каркаси будівель, підсилюють несучі конструкції, споруджують Покрівельні прогони і опорні колони, Мости, Склади і ангари. Також з швелера роблять пандуси для візків і колясок в приміщеннях великих супермаркетів.

Використання швелера в будівництві

У будівництві швелер активно застосовуються в якості несучих елементів, виконуючи роль балок і стійок. Їх особливість полягає у відмінній здатності передавати як вертикальні, так і горизонтальні навантаження, що робить їх ключовим компонентом для формування міцних каркасів будівель.

У промисловому будівництві швелери знаходять широке застосування в створенні рам та інших конструкцій для підтримки різного обладнання. Їх висока міцність і надійність роблять їх оптимальним вибором для таких завдань.

В області будівництва мостів і мостових конструкцій швелери використовуються завдяки своїй здатності витримувати значні навантаження. Вони виконують функцію несучих елементів, забезпечуючи довговічність і стабільність всієї конструкції.

Швелери також широко використовуються в різних будівельних проектах, таких як створення каркасів для складів, ангарів та інших споруд, де потрібна висока несуча здатність. Важливо відзначити, що правильний вибір швелера та інших видів металопрокату істотно полегшить фахівцям компанії КТ-Сталь.

Форма швелера дозволяє йому надавати створеним з його допомогою конструкціям додаткову жорсткість. На металопрокатних заводах випускаються різні типи даних виробів, що відрізняються маркою сталі і типорозмірами. Для їх виробництва використовують різні види сталі – конструкційну, низьковуглецеву, високовуглецеву, а також алюміній. Вони застосовуються в сферах вагонобудування, суднобудування, важкого машинобудування. 

Добротно виготовлені швелери не схильні до деформації, стійкі до вологи і витримують великі навантаження протягом довгого терміну. Часто їх піддають оцинковці.

Технології гарячого і холодного катання

Для виготовлення швелерів може застосовуватися технологія гарячого катання, а також технологія холодного катання. Тому готові вироби поділяють на гарячекатані і гнуті. Розміри швелерів (довжина, висота) можуть бути різними, але в межах Гостів.

Довжина таких металевих виробів зазвичай становить від 4 до 12 метрів. Гарячекатані швелери стійкі до корозії, але погано піддаються зварюванні. Гнуті швелери, виготовлені за допомогою профілезгинальних верстатів, мають меншу вагу, ніж гарячекатані аналоги, завдяки чому монтаж їх менш трудомісткий. Багато років гнуті швелери використовують для складання каркасів теплиць і тимчасових споруд.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
366
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду