Україна посіла друге місце у всесвітньому рейтингу благодійності

Україна посіла друге місце у всесвітньому рейтингу благодійності

10 Листопада 2023
807
10 Листопада 2023
12:00

Україна посіла друге місце у всесвітньому рейтингу благодійності

807
Україна піднялась на другу сходинку рейтингу країн з найвищим рівнем благодійності за версією World Giving Index, , а також показала найбільший приріст у рейтингу та залишається єдиною європейською країною у десятці.
Україна посіла друге місце у всесвітньому рейтингу благодійності
Україна посіла друге місце у всесвітньому рейтингу благодійності

Світовий індекс благодійності (World Giving Index, WGI) — це щорічний звіт, який публікується Charities Aid Foundation на основі даних, зібраних компанією Gallup, і містить рейтинг понад 140 країн світу за рівнем благодійності. 

Мета Всесвітнього індексу благодійності — дати уявлення про масштаби та характер благодійності в усьому світі. Перше видання вийшло у вересні 2010 року.

Місця в рейтингу визначаються на основі трьох критеріїв:

  • допомога незнайомцям;
  • донейти;
  • волонтерство.

Якщо подивитись на присутність України в рейтингу протягом останніх років, то можна помітити цікаву закономірність, адже благодійність постійно демонструвала зростання:

  • 2018 рік - 81 місце;
  • 2021 рік - 20 місце;
  • 2022 рік - 10 місце;
  • 2023 рік - 2 місце.

Минулого року Україна вперше увійшла в топ-10, а цього року вже посідає друге місце. Результат здається очікуваним, але водночас офіційне підтвердження одного з найвпливовіших джерел у світі благодійності — це величезний внесок у сприйняття міжнародною ареною. 

Ми раді бачити, що українська благодійність та включеність людей у допомогу можна чітко відслідкувати не лише по зборах у соціальних мережах, але й за міжнародними звітми. 

«Благодійність в Україні має чітку тенденцію зростання, починаючи з 2019 року. Зʼявляється суспільний інтерес, адвокація на державному рівні, цікаві та сучасні фандрейзингові ініціативи та нові інструменти, які сприяють розвитку благодійності. Особливо чітко це проявилось після початку повномасштабного вторгнення росії. 

Усі зміни яскраво підтверджують нашу стійкість, співчуття та непохитну прихильність українців до підтримки тих, хто її потребує, та виводить Україну на глобальну благодійну арену», — коментує Любов Раїнчук, співзасновниця Philanthropy in Ukraine.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
807
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду