Вийшла благодійна книга про порятунок тварин Херсонщини

Вийшла благодійна книга про порятунок тварин Херсонщини

10 Листопада 2023
646
10 Листопада 2023
11:44

Вийшла благодійна книга про порятунок тварин Херсонщини

646
Реальні історії про трагедію після підриву Каховської ГЕС від Save Pets of Ukraine.
Вийшла благодійна книга про порятунок тварин Херсонщини
Вийшла благодійна книга про порятунок тварин Херсонщини

«Рятуючи чотирилапих (та людей) Херсонщини» – вже друга благодійна книга соціальної ініціативи Save Pets of Ukraine від Kormotech. Вона створена на основі реальних подій з розповідей очевидців, що рятували тварин на Херсонщині після підриву росіянами дамби Каховської ГЕС.

«У книзі зібрано 19 історій неймовірно хоробрих людей. Місцевих жителів, чиї домівки вщент затопило і чиї чудом не постраждали. Журналістки «Суспільного», фотографа, який по шию у воді робив безцінні кадри для світових медіа. Волонтерів, що ризикуючи власним життям рятували тварин Херсонщини. Вони виходили на воду, плавали, пірнали, видиралися на дахи та дерева, вибивали вікна та двері. Багато історій тісно переплітаються. Адже всі герої працювали пліч-о-пліч, маючи єдину мету: врятувати чотирилапих (і людей) Херсонщини» – зазначає у передмові до книги Катерина Михайленко, яка зібрала та записала історії.

Читачі прочитають історію собаки Ноя, який вив у човні рятувальників, доки вони не знайшли та не врятували ще двох собак. Про те, як волонтери випадково зупинилися забрати курку та півня і дивом не потрапили під обстріл. Про ньюфаундленда Баді, який загубився під час потопу, але завдяки волонтерам його знайшов власник у притулку Київської області. Про собаку, яка «привела» рятувальників до жінки у воді, що майже втратила свідомість. Про вівчарку Джину, фото якої облетіло увесь світ: вона обіймала за ногу свого рятівника. Та ще багато щемливих історій про порятунок чотирилапих (та людей) Херсонщини.

Всього під час трагедії на Херсонщині волонтери врятували понад 1500 тварин. Соціальна ініціатива Save Pets of Ukraine підтримала 13 волонтерських груп/громадських організацій та надала 6 тонн або ж близько 20 000 порцій корму, спеціальне молоко для кошенят, смаколики, щоб привернути увагу голодних тваринок, що тікали від рятувальників, клітки, переноски, антисептики, седативні препарати та багато іншого. Згодом ініціатива розподілила ще 20 тонн корму між притулками, що прихистили евакуйованих з Херсонщини тварин.

Всі кошти від продажу книги «Рятуючи чотирилапих (та людей) Херсонщини» будуть направлені на допомогу притулкам для собак та котів.

Купити книгу можна на сайті Save Pets of Ukraine або через соціальні мережі:

https://www.savepetsofukraine.kormotech.com

https://www.facebook.com/savepetsofua

https://www.instagram.com/savepetsofua/

https://t.me/savepetsofua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
646
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду