iPhone 15 вже серед нас: що можуть розказати власники оновленого «яблучка»

iPhone 15 вже серед нас: що можуть розказати власники оновленого «яблучка»

12 Жовтня 2023
937
12 Жовтня 2023
15:38

iPhone 15 вже серед нас: що можуть розказати власники оновленого «яблучка»

937
iPhone 15 вже серед нас: що можуть розказати власники оновленого «яблучка»
iPhone 15 вже серед нас: що можуть розказати власники оновленого «яблучка»

Смартфони Епл пʼятнадцятого покоління зʼявилися в продажі нещодавно, але вже встигли викликати фурор серед користувачів. Ажіотаж навколо новинок спричинений яскравими програмними та апаратними оновленнями. Всі моделі з лінійки отримали цікаві технологічні «фішки», які не відразу можна помітити неозброєним оком. 

Перші власники iPhone 15 оцінили нововведення та відзначають кращий рівень безпеки, ергономіки та автономності. 

Ключові особливості iPhone 15 та 15 Plus

На перший погляд здається, що Apple лише «клонувала» iPhone 14 Pro та презентувала його під іншою назвою. Схожість дійсно вражає: однакові розміри, динамічний острівець, процесор A16 та основний обʼєктив на 48 Мегапікселів. Серед суттєвих відмінностей:

  • USB-C для заряджання та зʼєднання з ПК і аксесуарами;
  • маса — всього 171 грам;розширені можливості передньої камери;
  • нові кольори: зелений, рожевий, світло-жовтий. 

Оскільки 15 та 15 Plus це «молодші» версії, задня камера у них подвійна, а технологія адаптивної частоти оновлення екрана не підтримується. 

Головні переваги:

  1. Покращена продуктивність у порівнянні з базовою «чотирнадцяткою»;
  2. ціна — нижча, ніж у Прошок;
  3. оптимальний розмір для введення та керування однією рукою. 

Фішки iPhone 15 Pro та Pro Max 

Між собою нові Айфони Pro та Pro Max відрізняються за такими ознаками, як:

  • Розмір діагоналі. Макс — безкомпромісний гігант, у Про — цілком стандартний за дюймами для сучасного смартфона.
  • Автономність. Більші габарити дозволяють впровадити потужну батарею, що забезпечує до 29 годин трансляції відео. У Прошки максимум становить 23 години.
  • Стартова місткість. Про Макс стартує від 256 Гб і доступний у трьох конфігураціях. Найменший Про — на 128 Гб, всього версій 4.

Зі спільного у «старших» моделей:

  1. Програмована кнопка дії на бічній грані. Майже як в Apple Watch Ultra. Підтримує гнучкі налаштування та спрощує взаємодію з деякими функціями. Наприклад, її можна долучити для запису голосових заміток, запускання камери чи перемикання ліхтарика.
  2. Чип A17 Pro ставить рекорди продуктивності та переганяє інші «яблучні» процесори за енергоефективністю. Такий результат завдяки оптимізації, підвищеній робочій частоті та посиленій графічній складовій.
  3. Швидкісний та універсальний симетричний порт для підключення до джерела живлення. Він також забезпечує можливість запису професійних відео відразу на зовнішній носій. Величезна перевага для мобілографів та контент-мейкерів.
  4. Витривалий титановий корпус, який мало важить та створює приємні тактильні відчуття. Як бонус — 4 ефектних металевих відтінки.
  5. Вдосконалене програмне забезпечення основної системи камер для нових можливостей знімання, додаткові опції оптичного зуму. 

Разом з новою версією операційки IOS всі iPhone 15 отримали доступ до передавання даних через інтернет, спільні списки відтворення, візуальний пошук, захист зору. Тож похвалитися є чим! 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
937
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду