5 причин придбати Айфон 14 Про та 2 причини, щоб не купувати

5 причин придбати Айфон 14 Про та 2 причини, щоб не купувати

28 Вересня 2023
730
28 Вересня 2023
18:29

5 причин придбати Айфон 14 Про та 2 причини, щоб не купувати

730
5 причин придбати Айфон 14 Про та 2 причини, щоб не купувати
5 причин придбати Айфон 14 Про та 2 причини, щоб не купувати

За стриманим та елегантним дизайном iPhone 14 Про ховає неабияку потужність. Це «робоча конячка» для ігор, ресурсомістких програм, творчості. Для комунікації смартфон — те, що треба, адже крім звичайної фізичної сім-карти формату nano-sim передбачено ще й цифровий модуль — e-sim. Де б не був, мережу «ловить» чудово, оскільки підтримує стандарти від 2G до 5G. 

Попри те, що Айфон вже відсвяткував свою першу річницю, його актуальність анітрохи не похитнулася. У фанатів техніки Apple є щонайменше 5 вагомих причин для купівлі цього просунутого девайса. 

Процесор флагманського рівня

Чип у «Прошки» енергоефективний та продуктивний. За результатами популярних комплексних бенчмарків — один із впевнених лідерів серед наявних мобільних процесорів. Має 6 ядер, 2 з яких відповідають за обчислювальні процеси підвищеної складності, а ще 4 характеризуються топовим рівнем енергоефективності та забезпечують базові задачі. Вбудований графічний прискорювач — п’ятиядерний, оптимізований за всіма параметрами. 

Запас пам’яті під будь-які потреби

На вибір доступно 4 варіанти — від 128 Гб до 1 Терабайта. Що більше пам’яті, то ширші можливості експлуатації. 

  1. Максимальної конфігурації вистачає для створення мультимедійного контенту, зберігання численних файлів у сучасних форматах, завантаження ресурсомістких програм. Те ж саме можна сказати про місткість 512 Гб — цього також достатньо для креативних та робочих задач різної складності. І хмарні сховища не потрібні!
  2. Середнє компонування з накопичувачем на 256 Гб — чудове рішення для середньостатистичного користувача з помірними вимогами до мобільного «заліза». Найкраще тримає баланс між ціною та якістю.
  3. З мінімальними 128 Гб також можлива комфортна експлуатація. Особливо, якщо мати справу з «важкими» даними на кшталт фільмів в 4К доводиться рідко. 

Зниження ціни після виходу нової серії

Щойно виходить нова серія Айфонів, вартість моделей з попередньої відчутно знижуються. Це вже усталена традиція для Apple. Стрімко падають ціни на ті пристрої, які в Купертино вирішують зняти з виробництва. 

Айфон 14 Про також потрапляє «під ніж» — його більше не будуть виготовляти на заводах Епл. Оскільки тираж смартфона досить великий, він ще довго буде доступний у магазинах.

Якісний та довговічний дисплей

Apple iPhone 14 Pro комфортного розміру. Діагональ «безкрайньої» панелі Super Retina XDR складає 6,1 дюйма. Це на 0,6 дюйма менше, ніж у гігантського Про Макс. 

Серед переваг фірмового «яблучного» дисплея:

  • адаптивна частота оновлення,
  • функція Always On,
  • висока яскравість та відсутність відблисків на сонці,
  • динамічний острівець замість «моноброви»,
  • щільно розташовані пікселі.

Високий рівень автономності

Батарея у 14 Про — як у всіх Айфонів середнього розміру, близько 3200 мАг. Тривалість автономної роботи залежить від типу навантажень. Змішані — розряджають смартфон поступово, впродовж цілого дня. Ігри — годин за 7-10, залежно від особливостей графіки та ігроладу. Відеоролики з пам’яті — до 23 годин, а з інтернету — до 20. 

Чому не варто купувати Айфон 14 Про зараз? 

Перше і найголовніше — iPhone 15 Про уже вийшов і його технічні характеристики на крок попереду. Виробник додав декілька нових цікавих фішок. Серед них:

  • біонічний чип Apple A 17 Pro, 
  • швидкісний USB-C для зарядки, 
  • більше оперативки,
  • фізична кнопка дії з добрим тактильним відгуком. 

Друга причина відмовитися від купівлі тогорічного Про Айфона полягає в тому, що Андроїди зі схожим «начинням» коштують дешевше. Той самий запас пам’яті та розмір екрана у виконанні Самсунг, Сяомі чи Ван Плас можна отримати за значно менші кошти.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
730
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду