Який тип хостингу підійде під малий та середній тип бізнесу?

Який тип хостингу підійде під малий та середній тип бізнесу?

18 Липня 2023
509
18 Липня 2023
10:00

Який тип хостингу підійде під малий та середній тип бізнесу?

509
Який тип хостингу підійде під малий та середній тип бізнесу?
Який тип хостингу підійде під малий та середній тип бізнесу?

В наші дні майже кожна форма бізнесу передбачає ту чи іншу форму веб-присутності, яка у більшості випадків виражена у формі веб-сайту. Розгортання веб-сайту потребує знаходження певного хостингового рішення – оренди сервера, одиниці обчислювальних потужностей, які забезпечуватимуть безперервну роботу і доступність вашого сайт онлайн. Першим кроком у знаходженні слушного хостинг-рішення є знаходження хостинг провайдера, який задовольняє ваші потреби та за доступною ціною. Надійним провайдером, який здатен це запропонувати, є, наприклад, HostZealot.

Однак окрім цього, необхідно також визначитися з типов хостингу для вашего вебсайту. В наступній статті ми хочемо зробити короткий екскурс у те, яка опція є оптимальною у разі, якщо вам необхідно розмістити веб сайт для малого чи середнього бізнесу.

Основні типи хостингу

Існує кілька типів хостингу, кожен з яких заточений під вебсайти з різними потребами та різними бюджетами. Ними є виділиний, спільний, та віртуальни приватний хостинг.

Виділений хостинг

Базовою одиницею хостинга є сервер. У разі, якщо ви орендуєте цілий сервер для потреб вашого вебсайту, ви користуєтесь послугою виділеного хостингу.

У цьому випадку ви маєте доступ до повного обсягу ресурсів серверу, що є гарним варіантом для проєктів з великими технічними вимогами. Однак тут є нюанс – багато сайтів не потребує такого обсягу потужностей, який надає виділений сервер. Водночас, виділений сервер є достатньо коштовним вкладенням, тому доречність цієї опції є сумнівною для малих та середніх проєктів. Задля більш раціонального розподілу ресурсів та можлиовсті придбати більш економне рішення, наявними є також низка хостинових рішень, які базуються на розділення ресурсів одного серверу. До них належать спільний хостинг та віртуальний приватний хостинг.

Спільний хостинг

Спільний хостинг є хостинговим рішенням, в якому один сервер розділяється кількома користувачами. Він є по суті економним рішенням для невеликих проєктів, однак, порівняно з виділеним сервером, у нього є маса недоліків.

Оскільки нема чіткого розмежування ресурсів, під час інтенсивного використання серверу кількома користувачами, якість роботи вебсайтів на ньому може помітно знижуватися, сайти можуть працювати повільно чи не відповідати. Звичайно, це може залежати і від якості послуг хостера і того, чи має місце оверселінг, однак точно розрахувати надійність роботи подібного сервісу не є можливим.

З іншого боку, спільний хостинг є достатньо вразливим з точки зору безпеки. Злам одного з користувачів за ефектом доміно надасть хакеру доступ і до інших акаунтів. До того ж, брак гнучкості в плані конфігурації і встановлення застосунків обмежує кількість запобіжних заходів можливих на сервері.

Зрештою, спільному хостингу бракує низки корисних функції які роблять виділений сервер гнучким та конфігуровуваним – можливість незалежно встановлювати операційну систему, root доступ, виділені SSL сертифікати та IP-адреса. Це робить спільний хостинг більш прийнятним для малих проєктів, для яких гарантія безперебійної роботи та безпека даних не є обов’язковою.

У противному випадку і у разі, якщо ви хочете знайти рішення, яке не таке потужне і дороге як виділений сервер, однак працює більше надій, ніж виділений сервер, існує компромісне рішення – віртуальний приватний сервер (ВПС).

Віртуальний приватний хостинг

Віртуальний приватний хостинг є окреими видом хостинга, створений за допомогою технології віртуалізації. Ця технологія дозволяє створення на базі наявного фізичного простору сервера окремих інстанцій – віртуальних машин, які працюють незалежно одна від одної. Кожна віртуальна машина має власний набір ресурсів (пам’яті, сховища та ядер процесору) та інші властивості виділеної машини – root-доступ, конфігурованість, операційна система незалежна від первинного сервера, ІР-адреса, тощо.

Завдяки цьому, створюється можливість запустити малий чи середній вебсайт, який буде стабільно та безпечно функціонувати.

Який типа найбільше підходить малому та середньому бізнесу?

Вибір типу хостинга залежить перш за все від вимог вашого вебсайту, який може не завжди корелювати з розміром вашого бізнесу. Однак, достатньо ймовірно, що якщо у вас середній чи малий бізнес, ви також потребуватимете вебсайт середнього чи малого масштабу, однак який матиме багато функцій і працюватиме стабільно. В такому випадку найбільше ймовірно, що ВПС хостинг – це саме те, чого ви потребуєте.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
509
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду