Ющенко обіцяє зруйнувати монополію Медведчука і Пінчука на центральних телеканалах

16 Листопада 2004
877
16 Листопада 2004
17:36

Ющенко обіцяє зруйнувати монополію Медведчука і Пінчука на центральних телеканалах

877
Ющенко обіцяє зруйнувати монополію Медведчука і Пінчука на центральних телеканалах
У разі перемоги на виборах президента Віктор Ющенко зруйнує монополію двох кланів на центральних телеканалах,- повідомляє "УП".

"Як демонтувати сьогодні монополію? Якщо керуватися законом, демонтувати монополію легко", -сказав Ющенко на брифінгу в Києві.

Він не став говорити подробиці, але пообіцяв повідомити їх "через місяць".

На питання, як Ющенко буде поводитися з каналами, які нищили Ющенка, він сказав: "Жити помстою я не буду. У оновленій країні буде не тільки вільна преса, але і суд, де я, як і 47 мільйонів, зможуть захистити свої попрані права і честь".

Ющенко нагадав, що досі не може отримати ефір від ICTV, який йому присудив Верховний суд для спростування програми "Подробно с Дмитрием Киселевым".

"Вони плювали на честь, гідність, у них одна політика – новини від першої особи", - сказав Ющенко.

Зустріч Ющенка з пресою була приурочена до дня телебачення, радіо і зв'язку.

Також Ющенко сказав, що у нього є "цікава ідея" щодо створення Громадського телебачення.

На зустрічі з журналістами Ющенко також пообіцяв, що за його президентства не буде цензури.

"Державна політика будуватиметься на засадах демократії, незалежно від темників. Ми відійдемо від державного замовлення новин для одного глядача", - сказав Ющенко.

"Даю слово, незалежно від того, які посади мене чекають у житті, все робитиму у сфері свого впливу, щоб вам перстом не вказували, як висвітлювати новини. Мені можуть не подобатися ведучі, гості... Але тільки розмаїття думок дає можливість у вороху інформації знайти зернину".

Ющенко проводив прес-конференцію у прес-клубі "Так". Після закінчення брифінгу під прес-клубом зібрався стихійним мітинг прихильників до сотні осіб. Ющенко якийсь час роздавав автографи. Після від'їзду натовп збільшувався, оскільки у прес-клубі обіцяли роздачу помаранчевої агітпродукції.

href="http://www2.pravda.com.ua/">"УП"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
877
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду