Просування сайтів: особливості SEO у 2023 році

Просування сайтів: особливості SEO у 2023 році

23 Червня 2023
1161
23 Червня 2023
17:42

Просування сайтів: особливості SEO у 2023 році

1161
Просування сайтів – досить динамічна сфера. Річ у тому, що Google постійно модернізує алгоритми, аби зробити пошук більш зручним та релевантним для відвідувачів. Через це в SEO регулярно виникають нові тренди й методи, які дозволяють просувати ресурси
Просування сайтів: особливості SEO у 2023 році
Просування сайтів: особливості SEO у 2023 році

Просування сайтів – досить динамічна сфера. Річ у тому, що Google постійно модернізує алгоритми, аби зробити пошук більш зручним та релевантним для відвідувачів. Через це в SEO регулярно виникають нові тренди й методи, які дозволяють просувати ресурси згідно з нововведеннями. 2023 рік не став виключенням. Сьогодні для SEO використовують як сталі підходи, які вже добре відомі оптимізаторам, так і нові. Про них і розповідається нижче.

Головний тренд SEO у 2023 році

Основні переміни стосуються наповнення контенту. Раніше його будували за моделлю Е-А-Т. Тепер вона має ще один принцип відповідності, змінилася на Е-Е-А-Т. 

Додаткова літера Е означає «experience», тобто «досвід». Згідно з цим принципом контент на сайті має бути побудований з урахуванням власного досвіду автора щодо використання продукту чи послуги. Оновлена модель Е-Е-А-Т вже була додана Google в гайд для асесорів, і є висока ймовірність того, що також закладена в основу алгоритмів Product Reviews Update та Helpful Content Update.

Загалом при створенні наповнення сайтів тепер треба дотримуватися таких принципів:

  • досвід. Автор повинен не просто бути експертом у темі, а й мати власні враження;
  • посилання на авторитетні та перевірені джерела;
  • використання оригінальних картинок, діаграм, таблиць тощо;
  • актуальні дані про компанію.

Ще варто попрацювати над тим, аби отримувати експертні відгуки на статті, можна робити інтерв’ю з людьми, які добре розбираються в тематиці. Звісно, весь контент має бути релевантним, унікальним та оптимізованим. Це три незмінні стовпи, на яких базуються вимоги до наповнення ресурсу. 

Проте, SEO просування сайту – це не лише якісний контент. Процес містить багато етапів та вимагає застосування певних інструментів. Про найактуальніші зараз розповімо.

Структуризація даних

Хоча мікророзмітка не входить до переліку факторів ранжування та напряму не впливає на процес формування рейтингу, але є важливою. Саме вона допомагає пошуковику краще зрозуміти структуру контенту.

Також мікророзмітка надає низку переваг:

  • розширені сніпети у видачі;
  • виведення ресурсу в блок Google Knowledge Graph;
  • підтримка для принципу Е-Е-А-Т.

Писати код можна різними мовами: JSON-LD, RDFa та Microdata.

Опція візуального пошуку

Так називається процес пошуку товару за зображенням. Кількість застосувань цієї функції постійно зростає, тому дуже важливо наповнити сайт унікальними, детальними картинками, пропрацювати швидкість завантаження та додати якісні релевантні описи товарів чи послуг.

Опція голосового пошуку

Ще одна функція, використання якої з кожним роком стає все активнішим. Цей напрям поки що лише починає розвиватися, але Google вже зважає на наявність голосового пошуку та надає таким ресурсам пріоритет.

Варто зазначити, що просування за цим інструментом вимагає певних особливостей:

  • використання довгих НЧ-запитів;
  • наповнення природним та розмовним контентом (написаним людиною, а не роботом);
  • додавання блоку FAQ з мікророзміткою.

До речі, принцип просування за голосовим пошуком варто використовувати не лише в SEO, а й при запуску таргентингової реклами.

Не варто також забувати про такі параметри, як швидкість завантаження та адаптивність під мобільні пристрої. Вони теж є важливими факторами для пошуковика, на які він зважає при формуванні рейтингу видачі. В ідеалі швидкість завантаження не має бути вищою за 0,03 секунди, а також сайт повинен коректно відображатися на екранах будь-якого розширення. Тому при плануванні робот з оптимізації ресурсу варто приділити увагу цим факторам та пропрацювати їх.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1161
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
IvanBoichenko
281 дн. тому
Я нещодавно замовляв сайт для свого інтернет магазину в компанії і залишився дуже задоволений. Адже окрім того, що вони мені його зробили, вони також його просунули використовуючи різні методи, що мене дійсно вразило.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду