Ведучий УТ-1 Голосняк, що відмовився читати темники, знятий з роботи оновлено

9 Листопада 2004
928
9 Листопада 2004
14:45

Ведучий УТ-1 Голосняк, що відмовився читати темники, знятий з роботи оновлено

928
Ведучий УТ-1 Голосняк, що відмовився читати темники, знятий з роботи оновлено
За повідомленням прес-служби журналістського руху за професійні права, Володимир Голосняк, ведучий програми „Вісті” на Першому національному телеканалі, що минулого тижня відмовився читати новини по темниках, відсторонений від роботи.

Він без пояснень був виключений з розкладу ефіру на цей тиждень, хоча за планом мусив з’явитися на екрані в понеділок, вівторок, середу.

Микола Канішевський, перший віце-президент Національної телекомпанії, заявив Голосняку у вівторок, що він звільнив його з роботи.

Голосняк був одним з понад двох сотень журналістів, що два тижні тому виголосили протест проти цензури на телебаченні та почали боротьбу за повноту та неупередженість новин.

У середу минулого тижня він відмовився зачитувати заяву штабу Віктора Януковича про теледебати, вважаючи за необхідне подати точку зору штабу Віктора Ющенка, яка на цей момент вже була оприлюднена.

В свою чергу Київська-незалежна медіа-профспілка висловлює рішучий протест проти відсторонення від ефіру ведучого „Вістей” та намагання керівництва Національної телекомпанії звільнити його.

"Відсторонення Голосняка від ефіру та оголошення йому, що він звільнений - йдеться в заяві КНМП,- відбулося після того, як він відмовився подавати новини згідно з темниками. До цього моменту він не мав жодних претензій з боку керівництва".

Профспілка звертає увагу, що законодавство України вимагає від журналістів об’єктивного висвітлення подій і забороняє цензуру. А Закон України „Про телебачення та радіомовлення” надає працівникам ЗМІ право відмовитися від виконання доручення телерадіоорганізації, якщо воно суперечить законодавству.

В заяві зазначено, що "профспілка вважає дії керівництва телекомпанії в особі першого віце-президента Микола Канішевського незаконними і звертається до Генеральної прокуратури, Національної ради телебачення та радіомовлення, а також Комітету з питань свободи слова та інформації з проханням розслідувати цей випадок".

"Профспілка закликає інших журналістів, а також представників громадських організацій підтримати боротьбу за повернення в ефір колеги, що дотримується професійних стандартів",-наголошується в документі.

"Детектор медіа",за інф.прес-служби журналістського руху за професійні права і КНМП

«Детектор медіа» пропонує всім небайдужим до долі журналіста, всім бажаючим висловити свій протест проти дій керівництва НТКУ направляти особисті звернення до віце-президента НТКУ Миколи Канішевського електронною поштою kanish@ntu.com.ua або дзвонити до його приймальні за тел. 241-38-98

Інші контакти НТКУ: факс: +38(044)2468519, e-mail: pr@ntu.com.ua

04119, Україна, Київ, вул. Мельникова, 42, НТКУ

Довідкова НТКУ: тел.: +38(044)2110765
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
928
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду