Ведучого Першого Національного Голосняка зняли з ефіру за відмову озвучувати „темник”

5 Листопада 2004
701
5 Листопада 2004
10:11

Ведучого Першого Національного Голосняка зняли з ефіру за відмову озвучувати „темник”

701
Ведучого Першого Національного Голосняка зняли з ефіру за відмову озвучувати „темник”
У середу Володимира Голосняка, ведучого вечірнього випуску новин Першого Національного телеканалу відсторонили від ефіру о 21.00 за відмову зачитати рекомендовану до оприлюднення заяву про теледебати штабу кандидата в Президенти Віктора Януковича. Як повідомляє прес-служба журналістського руху за професійні права, таке рішення за згодою ведучого прийняв Микола Канішевський, перший віце-президент Національної телекомпанії України.

Голосняк наполягав, що разом із заявою Януковича слід подати інформацію, на яких умовах погодився дебатувати його конкурент Віктор Ющенко.

„Замість Голосняка в ефір вийшла Наталя Розинська, яка є ведучою денного випуску новин і, зазвичай, не працювала ввечері, на основному випуску”, - повідомляється в прес-релізі з посиланням на джерело на телеканалі. Зазначається також, що „ефір Першого Національного змінився і це відчутно по сюжетах, бо журналісти підходять до роботи дуже принципово”. Зокрема, в новинах у середу з’явився синхрон голови Комітету Верховної Ради з питань бюджету Петра Порошенка, який представляє опозиційну фракцію „Наша Україна”.

Окрім того, в ефір так і не вийшов огляд рекомендованих до оприлюднення в „темнику” політичних подій, бо журналісти відмовилися його підготувати.

Водночас тепер керівництво телеканалу намагається озвучувати маніпулятивну інформацію не через авторський текст журналістів, а в словах ведучих.

„На нашому боці немає випускових редакторів і шеф-редакторів, тому відчувається дисбаланс між „підводками” і збалансованими сюжетами”, - цитується джерело.

На телеканалі переконані, що проблему можна розв’язати, якщо зобов’язання працювати професійно підтримають більше ведучих і редактори Першого національного.

Нагадаємо, що на минулому тижні журналісти висловили протест проти нинішньої ситуації із висвітленням перебігу виборчої кампанії на провідних телеканалах України і підписали заяву про те, що працюватимуть професійно й висвітлюватимуть новини збалансовано, подаючи різні точки зору.

Станом на сьогодні звернення підтримали понад 300 тележурналістів із 34 телекомпаній України. Зокрема, співробітники ICTV, „Інтера” , „Нового каналу”, „Тонісу”, НТН, „Студії 1+1”, Першого Національного, ТРК „Ера”, СТБ, „5 каналу”.

"Детектор медіа",за інф.прес-служби журналістського руху за професійні права

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
701
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду