Chromebook або ноутбук: що краще купити

Chromebook або ноутбук: що краще купити

21 Квітня 2023
2213
21 Квітня 2023
12:32

Chromebook або ноутбук: що краще купити

2213
Chromebook або ноутбук: що краще купити
Chromebook або ноутбук: що краще купити

Ті, хто регулярно користується поєднанням клавіш, оцінять нещодавно додану Google у Chrome OS комбінацію Search+V. Її натискання відкриває список із п'яти елементів, які останніми видалили або скопіювали. Функція Multipaste пропонує вирізати кілька фрагментів і вставляти в потрібному порядку. Також планується впровадити тривале натискання Ctrl+V, яке, на відміну від короткочасного, дає доступ до параметрів мультивставки. Як бачите, у міру розвитку Chrome OS пропонує дедалі більше комфорту, свободи, продуктивності, викликаючи сумніви у користувачів, що краще купити - хромбук чи ноутбук. Відповідь на нього дізнаєтеся зі статті.

Особливості Chromebook

Така категорія продуктів з'явилася відносно недавно. З технічного погляду це ті самі ноутбуки з екраном, клавіатурою, камерою, трекпадом, проте з деякими відмінностями, що стосуються програмного забезпечення. Пристрої управляються Google Chrome OS. Ця операційна система не вимагає багато ресурсів і потужного обладнання для обчислень, що знижує ціну. Переваги хромбуків:

  • доступна вартість;
  • хороша автономність;
  • простота використання;
  • портативність;
  • набір доступних додатків, що постійно розширюється.

Однак через недорогі матеріали пристрій виглядає не надто елегантно. У нього також недостатньо потужне апаратне забезпечення.

Головний користувацький інтерфейс - браузер Chrome. Тому вся робота виконується через онлайн-сервіси і зберігається на сторонніх сайтах. Але багато з тисяч доступних додатків також підключаються без інтернету. Головна відмінність від ноутбука - місце зберігання файлів, яке знаходиться не на пристрої, а в хмарі. З Google Play дозволяється завантажити будь-який додаток, що працює на Android, що робить використання хромбука схожим на смартфон, тільки з великим екраном і повнорозмірною клавіатурою. У т.ч. встановлюються і всі програми Microsoft Office.

Основні відмінності ноутбука

Ноутбуки працюють на Windows, Linux або macOS. Пристрої пропонують такі переваги:

  • надійність;
  • багатофункціональність;
  • високу працездатність;
  • використання для ігор і творчості;
  • варіанти цінових пропозицій.

Їм потрібне більш потужне обладнання, що впливає на вартість. У ноутбуків об'ємне сховище для файлів. Хоча ви також можете користуватися хмарними сервісами, але онлайн-додатки Chromebook відкривають більше можливостей, що стосуються ціни та простоти доступу.

Що краще купити

Chromebook - доступне і практичне рішення для щоденних завдань і нескладних робочих навантажень. Правильно підібрані додатки зрівнюють його потенціал із недорогим ноутбуком. Обидва типи пристроїв виробляють одні й ті самі компанії. Часто саме встановлена ОС служить відмінністю між моделями серії у бренду. Преміальні хромбуки оснащені процесорами Intel Core i3 або i5, що стали основою хороших ноутбуків.

Тому приймати рішення, що краще купити, потрібно, виходячи з цілей використання. Для серйозних професіоналів більше підійде ноутбук. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2213
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду