Делегати установчого з’їзду Незалежної медіа-профспілки України висловлюють солідарність і підтримку колегам центральних телеканалів

28 Жовтня 2004
823
28 Жовтня 2004
17:57

Делегати установчого з’їзду Незалежної медіа-профспілки України висловлюють солідарність і підтримку колегам центральних телеканалів

823
Делегати установчого з’їзду Незалежної медіа-профспілки України висловлюють солідарність і підтримку колегам центральних телеканалів
Заява з”їзду Незалежної медіа-профспілки України

Делегати установчого з’їзду Незалежної медіа-профспілки України висловлюють солідарність і підтримку колегам центральних телеканалів, які 28 жовтня розпочали протест проти необ’єктивного висвітлення виборів в Україні.

Ми також солідарні з журналістами 5-го каналу, що виборюють своє право працювати без тиску та перешкод.

Ми закликаємо всіх журналістів України підтримати колег у боротьбі за захист професійних стандартів об’єктивної журналістики.

Незалежна медіа-профспілка України утворена 28 жовтня 2004 року і має статус всеукраїнської профспілкової організації. Сьогодні НМПУ представлена організаціями в 16 областях України. Новий статус та організаційна структура незалежного профспілкового руху журналістів дозволить ефективніше захищати права журналістів, брати участь в галузевих тарифних переговорах, залучати до профспілки журналістів та створювати нові профспілкові організації.

Головою НМПУ обрано Сергія Гузя, заступниками голови - Олександра Харченка (головний редактор агентства УНІАН) та Петра Скалозуба (голова Дніпропетровської організації НМПУ). До складу Комітету НМПУ увійшли Микола Закалюжний (член Комітету Київської НМП), Сергій Черненко (член Комітету Київської НМП), Ігор Чайка (голова Чернігівської організації НМПУ), Максим Біроваш (голова Новокаховської організації НМПУ), Сергій Штурхецький (голова Рівненської організації НМПУ), Ігор Ворон (Дніпродзержинська організація НМПУ).

Створення Всеукраїнської профспілки НМПУ є продовженням розбудови профспілкового руху серед журналістів, який розпочався в жовтні 2002 року протестом журналістів проти цензури в засобах масової інформації.

Інф. „Детектор медіа”
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
823
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду