ЦВК запевняє, що Дмитро Кисельов "захищає свободу слова в Україні"Razom.org.ua

20 Жовтня 2004
695
20 Жовтня 2004
11:03

ЦВК запевняє, що Дмитро Кисельов "захищає свободу слова в Україні"Razom.org.ua

695
ЦВК запевняє, що Дмитро Кисельов "захищає свободу слова в Україні"Razom.org.ua
Коментуючи відмову ЦВК розглядати скаргу Ющенка на канал ICTV, представник кандидата на пост Президента Віктора Ющенка у ЦВК, народний кандидат Юрій Ключковський сказав, що йому соромно за рішення ЦВК.

"Соромно тому, що при розгляді цієї скарги весь час відчувалося запопадливе ставлення ЦВК до громадянина Росії", - додав він.

Він наголосив, що при розгляді скарги був навіть такий момент, коли юрист компанії ICTV заявив, що "прекрасний журналіст Кисельов демонструє, як треба здійснювати громадянський обов’язок". "При цьому нікому не спало на думку, що ми говоримо про громадянський обов’язок громадянина Росії, а не України", - зауважив представник Ющенка у ЦВК.

Як повідомив Юрій Ключковський, членам Центрвиборчкому було показано фрагмент програми Дмитра Кисельова, де він у грубій формі висловлювався про одного з кандидатів на пост Президента, а потім "було заявлено, що в цьому матеріалі немає самого предмету скарги". "Більш того, було сказано, що журналіст Кисельов показує, як треба протидіяти адміністративному ресурсу і захищати свободу слова в Україні, - відзначив Юрій Ключковський.

А також підкреслив, що на "рішення ЦВК не вплинула жодна аргументація – ні правова, ні чисто людська, ні посилання на положення про суверенітет України, ні на пряму заборону громадянам Росії брати участь в агітації, а, відповідно до закону, будь-які повідомлення про кандидата у Президенти є агітацією".

Рішенням ЦВК скарга залишена без розгляду. Хоча, як стверджує представник Ющенка у ЦВК, розгляд фактично відбувся, де було продемонстровано не правову, а політично заангажовану позицію ЦВК у цьому питанні.

Razom.org.ua
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
695
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду