Штаб Ющенка не згодний з рішенням Печерського суду Києва щодо використання кандидатом коштів поза виборчим фондомРадіо Свобода

24 Вересня 2004
738
24 Вересня 2004
11:03

Штаб Ющенка не згодний з рішенням Печерського суду Києва щодо використання кандидатом коштів поза виборчим фондомРадіо Свобода

738
Штаб Ющенка не згодний з рішенням Печерського суду Києва щодо використання кандидатом коштів поза виборчим фондомРадіо Свобода
Печерський районний суд міста Києва ухвалив рішення щодо встановлення факту використання кандидатом у Президенти України Віктором ЮЩЕНКОМ інших коштів, а не виборчого фонду, для фінансування передвиборної агітації. Про це повідомляє Радіо Свобода, посилаючись на інформацію УНІАН з штабу Ющенка.

Йдеться про те, що в селі Гоща на Рівненщині були встановлені палатки з символікою "Так! ЮЩЕНКО", які є приватною власністю народного депутата України Василя ЧЕРВОНІЯ. У зв’язку з цим довірена особа кандидата у Президенти України Віктора ЯНУКОВИЧА Раїса БОГАТИРЬОВА попросила суд встановити факт використання В.ЮЩЕНКОМ інших коштів, а не з виборчого фонду. Печерський суд задовольнив її прохання.

Прес-служба штабу В.ЮЩЕНКА заявляє, що “підстави для задоволення заяви - штучні, а рішення винесено з численними порушеннями як виборчого, так і цивільно-процесуального закону”.

“За висновками експертів, головуюча на засіданні суддя Олена КАФІДОВА, виносячи рішення, змішала в одній скарзі вимоги гл.12 Закону України "Про вибори Президента України" та ст.254 і гл.37 Цивільно-процесуального кодексу. Не доведеним виявився і факт участі безпосередньо В.ЮЩЕНКА у фінансуванні поза виборчим фондом осіб щодо ведення передвиборної агітації на користь будь-якого кандидата, в тому числі і самого В.ЮЩЕНКА. Крім того, суд не дослідив фактів взаємодії В.ЮЩЕНКА з іншими особами, які ведуть агітацію”, - повідомили у прес-службі Центрального штабу В.ЮЩЕНКА.

“Такими рішеннями можна будь-яку листівку з агітацією за В.ЮЩЕНКА, розповсюдженою з порушенням закону, в тому числі і опонентами кандидата в Президенти, вважати агітацією, профінансованою із приватних коштів, а не виборчого фонду, та звинуватити в цьому В.ЮЩЕНКА. Тому факт правопорушення, встановлений судом щодо В.ЮЩЕНКА, та відповідні висновки суду є некоректними, хибними, незаконними і такими, що у судовому порядку підлягають визнанню неправомірними”, - вважає довірена особа В.ЮЩЕНКА в загальнодержавному виборчому окрузі Микола КАТЕРИНЧУК.

Він нагадав, що “суд є відповідальним за винесення явно незаконних рішень”. "Складається враження, що суд, аби домогтися свого, вирішив штучно поєднати найсприятливіші умови виборчого закону та цивільно-процесуального закону, щоб за відсутності кандидата в Президенти, який на той час перебував на лікуванні в Австрії та повернувся до Києва лише о 18.00 18 вересня, прийняти явно незаконне рішення", - заявив Катеринчук.

Довірені особи В.ЮЩЕНКА оскаржуватимуть рішення.

Радіо Свобода
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
738
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду