Для чого потрібно створення корпоративної пошти

Для чого потрібно створення корпоративної пошти

21 Вересня 2022
769
21 Вересня 2022
17:47

Для чого потрібно створення корпоративної пошти

769
Для чого потрібно створення корпоративної пошти
Для чого потрібно створення корпоративної пошти

Ознайомившись із контактною інформацією великих компаній, ви побачите, що їхні пошти завжди розміщені на власних доменах. Наприклад, для зв’язку з клієнтами представництво компанії Oriflame в Україні має окрему пошту info@oriflame.ua, а компанія Renault створила для цієї мети скриньку relation.client@renault.com.

Для створення поштової скриньки (або декількох) можна зареєструвати домен або використовувати той, на якому вже розміщений ваш сайт.

Створити корпоративну поштову скриньку можна і на звичайних поштових сервісах, таких як як @gmail.com або @ukr.net, але оптимальним рішенням буде все ж придбати домен для цієї мети. 

Навіщо бізнесу потрібна пошта на власному домені:

  1. Імідж. Таке доменне ім'я буде виглядати професійно та статусно. Лише погляньте на електронні листи від інших компаній — всі вони мають адресу з назвою компанії після знаку @. 
  2. Контроль. Домен для корпоративної пошти на хостингу дозволяє налаштувати поштову скриньку кожному користувачеві під будь які його потреби. Налаштувати можна такі записи: SPF, DKIM і DMARC. Це дасть можливість підвищити довіру до таких листів з боку інших користувачів. Також це підвищить ймовірність того, що лист із корпоративної пошти не потрапить у папку СПАМ. 
  3. Зручність. На корпоративній поштовій скриньці з власним доменом можна легко розділяти вхідні листи по тематиці, даті надходження та іншим факторам. Крім цього, у власному домені можна створювати одразу декілька поштових скриньок з різними адресами для листів певної тематики. У кожної поштової адреси буде власний кабінет. Наприклад, для запитань замовників можна зробити скриньку questions@business.com, а для фінансових листів — finance@business.com.
  4. Розсилки. З корпоративної поштовою адресою легко реалізовувати масові розсилки. Зі звичайних поштовиків зробити таку процедуру вкрай важко, бо вони мають обмеження по кількості листів. Крім цього, навіть якщо вдасться створити розсилку повідомлень з публічного поштового сервіса, ймовірність потрапляння таких листів до папки СПАМ складатиме 90%. 

Як обрати доменне ім’я та доменну зону

Треба намагатися використовувати назву, яка буде мати наступні характеристики:

  • мінімум символів — не забувайте, що до домену ще додасться сама адреса сайту, і тоді ви отримаєте дуже довгу пошту, яку складно продиктувати або набрати;
  • містити тематику бізнесу, назву компанії або ім’я відомої особи, якщо саме воно є брендом;
  • без частого повторення однакових букв та без конструкцій, які говорять про те, що вам не вистачило домену. Буває, що бажаний домен уже зайнятий, і система може запропонувати якийсь інший варіант або ви самі вирішите поекспериментувати — наприклад, ви хотіли, dishes-2022 чи dishes1111. До таких речей потрібно ставитися з великою увагою, і краще пошукати альтернативу в інших доменних зонах.
  • без знаків, які можна прочитати двояко, через що відправники листів будуть робити помилки в адресах — не використовуйте 1(один) замість l (англійська л) чи 0 (ноль) замість О.

Наприклад, якщо доменне ім'я буде @trial.com, то для нього можна придумати такі назви поштової скриньки:

  • для адміністратора — admin@trial.com;
  • для питань з замовлень — billing@trial.com;
  • для питань із співпраці — contactcenter@trial.com;
  • для конкретного співробітника за зразком —  petrokostiv@trial.com.

При обранні доменної зони важливо, щоб вона гармонійно вписалася в адресу пошти. Наприклад, якщо зареєструвати домен biz.ua і назвати його vedding.biz.ua, то це буде натякати, що мається на увазі фраза «весільний бізнес в Україні». Хоча зазвичай в такий домен включають назву самої компанії, і тоді адреса пошти для підприємства «Світ» звучала би, наприклад, так: contact@svit.biz.ua.

Доменних зон існують тисячі, і ви завжди знайдете для себе підходящу адресу для пошти в загальних зонах, тематичних чи національних. Рекомендуємо звертати увагу на тематичні та національні зони другого рівня у випадках, якщо в класичній зоні по типу .com домен уже зайнятий. 

Яка ціна на створення корпоративної пошти

Якщо доменне ім’я та хостинг вже придбані (в основному хостинг та домен купують для власних сайтів), то створення такої корпоративної пошти буде безкоштовним! Як правило, це просто одна з функцій, котрі доступні адміністратору корпоративного сайту в панелі задач. 

Після створення такої електронної поштової скриньки можна настроїти керування нею через будь-який зручний для вас поштовий клієнт. 

Є один певний нюанс: якщо користуватися віртуальним хостингом для корпоративної пошти і планувати масову розсилку, можливість проведення такої процедури потрібно уточнити у свого інтернет-провайдера. Якщо будуть якісь обмеження, доведеться використовувати VPS або створювати поштову електронну скриньку на іншому онлайн-сервісі.  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
769
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду