Детально про властивості. Чому варто обирати травертин

Детально про властивості. Чому варто обирати травертин

15 Вересня 2022
545
15 Вересня 2022
11:12

Детально про властивості. Чому варто обирати травертин

545
Детально про властивості. Чому варто обирати травертин
Детально про властивості. Чому варто обирати травертин

Цей вапняковий туф приваблює користувачів своїм зовнішнім виглядом. Та не тільки це є головною рисою, яку цінують користувачі, хоча м’якість і благородство відтінків породи – неперевершені. У травертину є ціла низка важливих характеристик, які під час будівництва чи ремонту можуть бути просто незамінними. 

Пористість даної породи суттєво впливає на характеристики, якими вирізняється цей декоративний камінь. Пори з’являються тоді, коли у породі є бульбашки вуглекислого газу. Впливають на структуру також пресований ракушняк та водорості. 

Усі вище перераховані природні процеси впливають на наступні властивості травертину. 

Обробка. Цей камінь дуже легко можна порізати, та все одно доведеться використовувати спеціальний інструмент. Найчастіше його ділять на пластини, а вже далі — фінальна обробка, після якої цей натуральний камінь можна використовувати для оздоблення стін. Наприклад, у ванній кімнаті можна створити панно чи багет. 

Вага. Цей матеріал має відносно невелику вагу: 1 кубічний метр може важити дві тонни. Якщо ви думаєте, що це не дуже важлива інформація, то помиляєтесь. Такі неважкі матеріали можна легко транспортувати, що суттєво впливає на фінальну ціну кубічного метру травертину для споживача. 

Вода та мороз. Якщо ви вирішили оздобити травертином фасад будинку, наприклад, викласти на ньому якесь панно, не зволікайте, оскільки цей натуральний камінь не боїться морозів. А ось вологу травертин не вбирає, незважаючи на свою пористість. Цей натуральний матеріал чудово зарекомендував себе у ванних кімнатах. 

Колір. Травертин на вулиці під впливом сонця і повітря може змінювати колір. Наприклад, білий камінь може стати бежевим. 

Добре запам’ятайте всі особливості травертину і зважено ухвалюйте рішення, починаючи ремонт. Якщо вам складно це зробити самотужки, звертайтесь до спеціалістів компанії Kanyon. Вони знають напевне, як зробити вашу оселю естетичною та вишуканою, використовуючи травертин. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
545
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду