Російськомовні газети підтримали акцію "Добра воля"Прес-центр УВКР

10 Серпня 2004
573
10 Серпня 2004
13:42

Російськомовні газети підтримали акцію "Добра воля"Прес-центр УВКР

573
Російськомовні газети підтримали акцію "Добра воля"Прес-центр УВКР
Продовжується акція „Добра Воля-2004”, ініційована Українською Всесвітньою Координаційною Радою. Як заявив сьогодні на прес-конференції Голова Секретаріату УВКР Максим Розумний, ідею україномовного випуску всіх друкованих видань, телевізійних і радіопрограм до Дня незалежності України підтримано в більшості областей та в АР Крим. За його словами про свою участь в акції заявили газети „Новый путь” (Луганська область), „Огни маяка” (Крим), „Приазовський рабочий” (Донецька область), „Частный предпрениматель” (Дніпропетровськ), Медіа-група „Об’єктив” (Харків) і багато інших.

Також під час прес-конференції Президент Національного університету Києво-Могилянська Академія В’ячеслав Брюховецький заявив, що на підтримку акції „Добра Воля” виступила група відомих діячів української науки та культури. У спеціальному Зверненні з цього приводу, зокрема, говориться:

„Ідея отримала широкий резонанс, і її вже підтримали чимало редакцій російськомовних газет та електронних ЗМІ з усіх регіонів України, які зголосилися підготувати одноденний випуск своїх видань українською мовою.

Вітаємо це рішення журналістських колективів, вважаємо його прикладом громадянської відповідальності й патріотизму. Вітаємо також численних волонтерів, переважно молодих інтелектуалів, митців і журналістів, які виявили бажання допомогти редакціям у підготовці й перекладі текстів.

Спільними зусиллями небайдужих людей ми збудуємо свою Україну, ту, за яку не буде соромно, в якій всі, навіть, найскладніші питання будуть вирішуватися доброю волею всіх громадян. Ми здатні бути єдиними, у нас значно більше спільного, ніж того, що роз’єднує націю. Усі розбіжності і непорозуміння закорінені в нашому непростому минулому. А ще вони штучно роздмухуються силами, які задля власних амбіцій чи користі готові скористатися проблемами сьогодення.

Але перед лицем нашого спільного майбутнього ми повинні об’єднатися і відкинути стереотипи ворожості й недовіри. Заради цієї мети, яка вимагає конкретної дії від кожного і негайно, закликаємо підтримати акцію “Добра Воля” тих, хто ще вагається, лінується, або засліплений поточними клопотами. Цей крок не буде марним, тому що він веде вірною дорогою”
.

За словами організаторів акції, незабаром почне роботу веб-сайт „Доброї Волі”. На ньому можна буде домовитися про допомогу в перекладі текстів українською мовою – це на безоплатній основі готові зробити волонтери з усіх регіонів України, яких організувала робоча група. На www.dobravolja.org.ua також міститимуться журналістські матеріали, які ЗМІ зможуть вільно використовувати в ході підготовки до своєї участі в акції.

Приєднатися до акції „Добра Воля” можна підготувавши до Дня незалежності черговий або спеціальний випуск українською мовою для друкованих видань, організувавши вихід в ефір україномовних телевізійних і радіопрограм, розмістивши інформацію про акцію, її емблему тощо.

Робоча група з проведення акції солідарності українських журналістів „Добра Воля 2004” діє за адресою: Київ, вул. Горького, 3б, 2 поверх. Телефони: 220-04-15, 234-03-17, е-mail: uvkr@iptelecom.net.ua .

Прес-центр УВКР
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
573
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду