Сергій Шолох вже у Вашингтоні. Він пише книжку та сподівається відновити "Континент""Українська правда"

9 Серпня 2004
711
9 Серпня 2004
14:14

Сергій Шолох вже у Вашингтоні. Він пише книжку та сподівається відновити "Континент""Українська правда"

711
Сергій Шолох вже у Вашингтоні. Він пише книжку та сподівається відновити "Континент""Українська правда"
"Українська правда" повідомила, що власник знищеного радіо "Континент" і один із свідків у справі Гонгадзе Сергій Шолох приїхав до Вашингтону в якості біженця. Він прилетів із Польщі, де провів п'ять місяців і один тиждень, працюючи над книгою і своїми еміграційними справами. Сергій Шолох погодився дати інтерв’ю кореспонденту "Української правди" у Вашингтоні. "...найголовніше, що я буду тут робити – це якось рухати тему відновлення мовлення "Континенту". Буду також шукати можливість брати участь у проектах, направлених на Україну, не для якоїсь політичної партії, влади чи режиму, як кажуть, а для України. Перше – це проблеми свободи слова. Це те, що я знаю і людей знаю в Україні, і це те, що болить і те, чим займався останні 10 чи більше років," - сказав Шолох.

В інтерв`ю Шолох також пояснив причини своєї втечі з України. Його збиралися примусово привести на допит. Знайомий Шолоха розказав йому, "що це дуже просто, чому у суботу примусовий привід. Така практика є. Тебе закривають у камері. В цей час немає керівництва. Якщо щось не так вийшло, накажуть чергового. В камеру мене мали посадити з якимось урками, які б мене лупили постійно. Я б не спав, не їв би й у понеділок змучений мав би зустрітися на допиті. Прийшли б якісь люди, сказали, що це якась дурня, що ми можемо тобі допомогти - ну, одним словом, запропонували б співпрацю. Якщо б я не погодився відразу, чекали б поки я не був готовий. Тому я вирішив тікати."

Шолох каже, що владі "треба було дотримати радіо, скажімо, до літа, з опозиційним іміджем. ... А потім вже б не встигли розібратися, що ж з радіо вийшло. Я мусив би виконувати, що вони скажуть. Вони б робили інформаційні програми, вони б розставляли акценти і потім з посиланням на моє радіо й імідж такий довірливий це йшло б в іншу пресу й канали. Ось таким чином його і використали б."

"Українська правда"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
711
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду