detector.media
09.08.2004 14:14
Сергій Шолох вже у Вашингтоні. Він пише книжку та сподівається відновити "Континент""Українська правда"
"Українська правда" повідомила, що власник знищеного радіо "Континент" і один із свідків у справі Гонгадзе Сергій Шолох приїхав до Вашингтону в якості біженця. Він прилетів із Польщі, де провів п'ять місяців і один тиждень, працюючи над книгою і своїми еміграційними справами. Сергій Шолох погодився дати інтерв’ю кореспонденту "Української правди" у Вашингтоні. "...найголовніше, що я буду тут робити – це якось рухати тему відновлення мовлення "Континенту". Буду також шукати можливість брати участь у проектах, направлених на Україну, не для якоїсь політичної партії, влади чи режиму, як кажуть, а для України. Перше – це проблеми свободи слова. Це те, що я знаю і людей знаю в Україні, і це те, що болить і те, чим займався останні 10 чи більше років," - сказав Шолох.

В інтерв`ю Шолох також пояснив причини своєї втечі з України. Його збиралися примусово привести на допит. Знайомий Шолоха розказав йому, "що це дуже просто, чому у суботу примусовий привід. Така практика є. Тебе закривають у камері. В цей час немає керівництва. Якщо щось не так вийшло, накажуть чергового. В камеру мене мали посадити з якимось урками, які б мене лупили постійно. Я б не спав, не їв би й у понеділок змучений мав би зустрітися на допиті. Прийшли б якісь люди, сказали, що це якась дурня, що ми можемо тобі допомогти - ну, одним словом, запропонували б співпрацю. Якщо б я не погодився відразу, чекали б поки я не був готовий. Тому я вирішив тікати."

Шолох каже, що владі "треба було дотримати радіо, скажімо, до літа, з опозиційним іміджем. ... А потім вже б не встигли розібратися, що ж з радіо вийшло. Я мусив би виконувати, що вони скажуть. Вони б робили інформаційні програми, вони б розставляли акценти і потім з посиланням на моє радіо й імідж такий довірливий це йшло б в іншу пресу й канали. Ось таким чином його і використали б."

"Українська правда"
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY