Справа про вбивство Александрова слухатиметься в Апеляцiйному судi Луганської областiInterfax

4 Серпня 2004
622
4 Серпня 2004
15:00

Справа про вбивство Александрова слухатиметься в Апеляцiйному судi Луганської областiInterfax

622
Справа про вбивство Александрова слухатиметься в Апеляцiйному судi Луганської областiInterfax
Справу про вбивство журналiста, генерального директора телерадiокомпанiї "ТОР" (Слов'янськ, Донецька область) Iгоря Александрова розглядатиме Апеляцiйний суд Луганської областi, дата розгляду поки що невiдома.

Таке рiшення ухвалив Верховний суд України, повiдомив агентству "Iнтерфакс-Україна" начальник прес-служби Генеральної прокуратури країни Сергiй Руденко.

Як повiдомлялося, I.Александров, що зазнав нападу, помер вiд тяжкої черепно-мозкової травми 7 липня 2001 року. У травнi 2004 року Генпрокуратура завершила розслiдування кримiнальної справи про вбивство, мотивом якого, за даними слiдства, є професiйна дiяльнiсть журналiста.

С.Руденко повiдомив, що "мотивом нападу на I.Александрова стала його професiйна дiяльнiсть, тобто критичнi висловлювання, якi викривали О.Рибака та iнших у злочиннiй дiяльностi пiд час авторських передач на мiсцевому телебаченні "Без ретушi".

У справi про вбивство I.Александрова п'ять обвинувачених: замовник злочину - директор фiрми "Укрлiга" Олександр Рибак, безпосереднiй органiзатор - його молодший брат Дмитро Рибак, а також три виконавцi.

Пiд час розслiдування справи розкрито ще три вбивства i один замах на вбивство. До кримiнальної вiдповiдальностi притягуються 12 осiб, з яких 11 арештованi й 1 перебуває на пiдписцi про невиїзд.

Interfax
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
622
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду