Генпрокуратура не має сумнівів в автентичності матеріалів, оприлюднених на сайті Delogongadze.org"Громадське Радіо"

4 Серпня 2004
528
4 Серпня 2004
14:07

Генпрокуратура не має сумнівів в автентичності матеріалів, оприлюднених на сайті Delogongadze.org"Громадське Радіо"

528
Генпрокуратура не має сумнівів в автентичності матеріалів, оприлюднених на сайті Delogongadze.org"Громадське Радіо"
Генпрокуратура визнала: зміст протоколів допитів у справі Гонгадзе, оприлюднених в Інтернеті, відповідає матеріалам справи. Про це заявив начальник прес-служби Генпрокуратури Сергій Руденко. Британська спілка журналістів, яка має прямий стосунок до сайту Delogongadze.org, сподівається, що ця заява - поштовх до розкриття вбивства Георгія Гонгадзе.



За словами представника Генпрокуратури Сергія Руденка, слідчі, які вивчали оприлюднені на сайті 180 сторінок протоколів допитів свідків, дійшли висновку, що зміст документів правдивий. А це свідчить, що інформація із кримінальної справи продовжує витікати зі стін відомства. Тому цей епізод розглядатиметься в рамках іншої кримiнальної справи, порушеної Генпрокуратурою за фактом розголошення таємницi досудового слiдства в британськiй газетi "The Independent". Для встановлення ж стовідсоткової автентичності оприлюднених фрагментів справи знадобиться спеціальна експертиза, каже Сергій Руденко: „Зміст цих документів відповідає реально виконаним у справі слідчим діям. Що стосується самих протоколів, то відповідні дослідження якщо і будуть проводитись, тобто ви ж мусите знати, що розміщено (на сайті Delogongadze.org – "Громадське Радіо") копії та ще й відскановані. Тому щоб сказати, той документ, чи не той документ, відповідний комплекс експертних досліджень має бути проведено, якщо у цьому буде потреба. Але що стосується змісту документів, які оприлюднили, то це є витоком матеріалів з кримінальної справи”.

Відповідаючи на запитання про те, чи встановлено джерела витоку цієї інформації, тобто осіб, які її „зливають”, Руденко повідомив, що на зараз "не має підстав пред'являти обвинувачення конкретним особам". Не погоджується називати організаторів відкриття сайту Delogongadze.org і представник Національної спілки журналістів Британії Саймон Пірані. Спілка, за його словами підтримала групу журналістів, які, відкриваючи сайт, звернулися до британських колег по допомогу. Саймон Пірані вважає, що сьогоднішня заява представника Генпрокуратури має стати поштовхом для всього процесу розслідування та розкриття Генеральною прокуратурою справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Таке сподівання він висловив в інтерв‘ю Громадському радіо: „Я думаю, це добре, що таку заяву зробив представник Генеральної прокуратури України. Тому, що це означає: всі ті, хто цікавиться справою Гонгадзе, можуть читати ці документи, знаючи, що вони правдиві, що вони відображають ті події, які відбувалися під час розслідування справи українськими правоохоронними органами”.

Результати службового розслідування МВС щодо фактів стеження за Георгієм Гонгадзе представниками міліції досі не надходили, сказав представник Генпрокуратури Руденко. Він зазначив, що це розслідування мають завершити у місячний термін з моменту отримання доручення Генпрокуратури. Про те, що таке доручення МВС давалося, генеральний прокурор Геннадій Васильєв заявив 14 липня.

"Громадське Радіо"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
528
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду