Томенко: АПУ тисне на журналістів у Москві, щоб інформаційно ізолювати Зінченка"Українська Правда"

4 Серпня 2004
505
4 Серпня 2004
13:20

Томенко: АПУ тисне на журналістів у Москві, щоб інформаційно ізолювати Зінченка"Українська Правда"

505
Томенко: АПУ тисне на журналістів у Москві, щоб інформаційно ізолювати Зінченка"Українська Правда"
Адміністрація президента України через адміністрацію президента Росії домоглася скасування прес-конференції керівника виборчої кампанії Ющенка Олександра Зінченка в Москві. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на голову парламентського комітету зі свободи слова Миколу Томенка.

За його словами, Зінченко у середу відбув до Москви, де він планує провести ряд зустрічей та заходів.

Одним з таких заходів мала стати прес-конференція Зінченка в "Інтерфаксі", яку було заплановано провести в Москві о 13.00. Однак прес-конференцію скасували з формулюванням "з технічних причин".

На думку Томенка, показово, що інформація про це з’явилася спочатку в Києві. "Інтерфакс-Україна" поширило таку інформацію ще 3 серпня о 20.30. В Москві ж про це стало відомо лише сьогодні вранці.

"Скасування прес-конференції Олександра Зінченка в Москві – це спроба медіа-команди Медведчука-Суркіса надалі дезінформувати Путіна і росіян щодо особи Ющенка", - сказав Томенко.

Скасування прес-конференції в "Інтерфаксі", за словами Томенка, "не є критичним, оскільки зараз шукається інша площадка для прес-конференції".

Водночас, за словами депутата, зараз адміністрація Кучми намагається через адміністрацію Путіна завадити проведенню ефіру Зінченка на радіо "Ехо Москви".

"Українська влада боїться, що в Росії почують об’єктивну інформацію про ситуацію в Україні", - зазначив Томенко.

За його словами, "Банкова не розуміє, що подібне "українське втручання" має зворотній ефект – підігріває інтерес до лідера президентської гонки Віктора Ющенка і сприяє розвінчуванню міфів про нього".

"Українська Правда"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
505
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду