22 – 24 липня в Києві пройде Міжнародний булгаківський фестиваль"Детектор медіа"

16 Липня 2004
550
16 Липня 2004
13:10

22 – 24 липня в Києві пройде Міжнародний булгаківський фестиваль"Детектор медіа"

550
22 – 24 липня в Києві пройде Міжнародний булгаківський фестиваль"Детектор медіа"
22 – 24 липня в Києві пройде Міжнародний булгаківський фестиваль. На спеціально обладнаному театральному майданчику – всередині Гостинного двору на Подолі – протягом трьох театральних вечорів читатимуться розділи з наймістичнішого роману Булгакова – “Майстра й Маргарити”.

Це буде щось на кшталт театрального джем-сейшену: роман читатимуть всесвітньо відомий польський режисер Кшиштоф Зануссі, визначні українські артисти Анатолій Хостікоєв, Богдан Бенюк, російські актори Ігор Дмитрієв, Олександр Філіппенко, чимало інших прекрасних акторів, а Олег Скрипка не тільки читатиме Булгакова, а й співатиме із хором МВС. Також протягом читань буде зіграно найцікавіші фрагменти з вистав про Майстра театрів ім. Івана Франка (Київ), театру на Подолі (Київ), харківського театру ляльок ім. Афанасьєва, театру ім. Заньковецької (Львів), московського театр Nota Bene, театрів Nowy Lodz та Dziewiecsil (Польща). У фестивальній програмі є й окремі вистави за “Майстром і Маргаритою”, а також заплановано показ булгаківських кінострічок Сергія Маслобойщикова й Анджея Вайди та інсталяції Влодка Кауфмана на булгаківську тему (з чотирма “відрізаними головами” композиторів).

Cеред організаторів фестивалю - "Новий канал". Проте, як відзначив на прес-конференції художній керівник фестивалю театральний режисер Віталій Малахов, телеверсію ані всього фестивалю, ані унікальних читань “Майстра і Маргарити” знімати не планується. “Переживати театральну подію треба по-театральному – особистою присутністю”, - заявив Малахов.

Квитки на читання коштуватимуть від 20 до 500 гривень.

Фестиваль планується як щорічна подія, присвячена одному булгаківському твору. У 2005 читатимуть “Дні Турбіних”, а ще через рік – “Мольєра”. А київський музей Булгакова у дні театральних імпрез пропонує для всіх бажаючих відвідати експозицію – “Лики Христа”, а також вирушити на пішохідні екскурсії Києвом – “по булгаківських місцях”.

Інф.”Детектор медіа”
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
550
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду