ОБСЄ направить найбільше спостерігачів на вибори в Україні"Німецька хвиля"

16 Липня 2004
442
16 Липня 2004
12:13

ОБСЄ направить найбільше спостерігачів на вибори в Україні"Німецька хвиля"

442
ОБСЄ направить найбільше спостерігачів на вибори в Україні"Німецька хвиля"
Організація з безпеки та співробітництва в Європі матиме найбільшу делегацію спостерігачів на президентських виборах в Україні – 650 осіб. Про це повідомила ”Німецька хвиля” з посиланням на координатора проектів ОБСЄ в Україні Девіда Ніколаса.

Більшість спостерігачів приїдуть безпосередньо у день виборів. Але 50 із них працюватимуть в Україні упродовж усієї виборчої кампанії. Як повідомив посол ОБСЄ Девід Ніколас, місія діє виключно на запрошення приймаючої сторони. Спостерігачі не збираються готувати ґрунтовний аналіз, а лише дадуть загальну оцінку виборам. Днями українське зовнішньополітичне відомство підтримало спільну заяву держав СНД про необхідність реформи ОБСЄ. Критики діяльності цієї міжнародної організації вважають, що вона часто втручається у внутрішні справи окремих держав на пострадянському просторі. Девід Ніколас каже, що ОБСЄ не буде реагувати на ці закиди: ”У нас немає центрального органу, який міг би відреагувати. За виняком Постійної ради. А вона завджи говорить за згоди та від імені усіх 55 країн. Тож це зайняло б купу часу і зусиль щоб написати таку відповідь. Лише зауважу: задовго до мого приїзду сюди ми вже знали про занепокоєння, висловлені Росією та Україною. Ми узяли це до уваги та діємо у відповідності з цими побажаннями.” Девід Ніколас нагадав, що Україна також несе частину відповідальності за дії ОБСЄ. Вона є регіональним лідером у галузі боротьби з торгівлею людьми, а також важливим гравцем у врегулюванні придністровської кризи.

"Німецька хвиля"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
442
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду