Як документальний фільм «Май далеко – май добре» допомагає героям свого фільму

Як документальний фільм «Май далеко – май добре» допомагає героям свого фільму

14 Жовтня 2021
43268
14 Жовтня 2021
19:30

Як документальний фільм «Май далеко – май добре» допомагає героям свого фільму

43268
Дистриб'ютор обіцяє, що кожні 5 гривень з проданого квитка підуть на допомогу тваринам.
Як документальний фільм «Май далеко – май добре» допомагає героям свого фільму
Як документальний фільм «Май далеко – май добре» допомагає героям свого фільму

Фільм-призер Docudays UA режисерки Ганни Ярошевич «Май далеко – май добре» розповідає про рідкісних тварин Карпат – водяних буйволів, та німецького активіста Мішеля Якобі, що займається їх розведенням.

За сюжетом, молодий німець Мішель, захоплений природою України, переїжджає до Карпат. У горах він розводить водяних буйволів, що опинилися на межі зникнення. Хлопець мріє присвячувати весь час улюбленій справі, але змушений регулярно повертатися до Німеччини, де працює в сімейному бізнесі й зустрічається з дівчиною Вєрою. Без належного догляду буйволи починають хворіти. До всього Мішеля спіткають негаразди в особистому житті: Вєра не впевнена, що зможе виховати двох маленьких дітей у віддаленому карпатському селі.

Промо-кампанія фільму отримала підтримку від Державного агентства України з питань кіно. Тож творці фільму отримали можливість поїхати у допрем’єрний тур містами України та розповідати не лише про стрічку, але й про героя картини та його ферму.

Тоді ж вирішили, що недмінно підтримають свого героя Мішеля Якобі матеріально. Тож кожні 5 гривень із придбаного на показ квитка підуть на користь буйволів Мішеля та на розвиток його ферми.

Випуском картини займається незалежний дистриб'ютор 86PROKAT.

«Для нас важливо, як для кінематографістів та соціально-відповідальних українців, не лише показати своє кіно "Май далеко — май добре", але й допомагати тваринам, про яких ми розповіли у фільмі та сприяти розвитку ферми», – прокоментували творці.

Фільм в прокаті у Києві до 27 жовтня (кінотеатр «Жовтень»), Чернігові (спеціальний показ в Multiplex Hollywood 16 жовтня) та у Вінниці 28 жовтня – 3 листопада.

Навесні фільм отримав приз Андрія Матросова від організаторів Фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Нещодавно оператор-постановник Сергій Кірєєв отримав спеціальна відзнака журі за найкращий дебют у повнометражному документальному кіно на фестивалі кінооператорського мистецтва «Кіноко».

Минулими вихідними фільм здобув приз глядацьких симпатій та спеціальну відзнаку журі на Карпатському міжнародному гірському кінофестивалі CMIFF.

Ілюстрація: «Май далеко – май добре» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
43268
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду