detector.media
14.10.2021 19:30
Як документальний фільм «Май далеко – май добре» допомагає героям свого фільму
Як документальний фільм «Май далеко – май добре» допомагає героям свого фільму
Дистриб'ютор обіцяє, що кожні 5 гривень з проданого квитка підуть на допомогу тваринам.

Фільм-призер Docudays UA режисерки Ганни Ярошевич «Май далеко – май добре» розповідає про рідкісних тварин Карпат – водяних буйволів, та німецького активіста Мішеля Якобі, що займається їх розведенням.

За сюжетом, молодий німець Мішель, захоплений природою України, переїжджає до Карпат. У горах він розводить водяних буйволів, що опинилися на межі зникнення. Хлопець мріє присвячувати весь час улюбленій справі, але змушений регулярно повертатися до Німеччини, де працює в сімейному бізнесі й зустрічається з дівчиною Вєрою. Без належного догляду буйволи починають хворіти. До всього Мішеля спіткають негаразди в особистому житті: Вєра не впевнена, що зможе виховати двох маленьких дітей у віддаленому карпатському селі.

Промо-кампанія фільму отримала підтримку від Державного агентства України з питань кіно. Тож творці фільму отримали можливість поїхати у допрем’єрний тур містами України та розповідати не лише про стрічку, але й про героя картини та його ферму.

Тоді ж вирішили, що недмінно підтримають свого героя Мішеля Якобі матеріально. Тож кожні 5 гривень із придбаного на показ квитка підуть на користь буйволів Мішеля та на розвиток його ферми.

Випуском картини займається незалежний дистриб'ютор 86PROKAT.

«Для нас важливо, як для кінематографістів та соціально-відповідальних українців, не лише показати своє кіно "Май далеко — май добре", але й допомагати тваринам, про яких ми розповіли у фільмі та сприяти розвитку ферми», – прокоментували творці.

Фільм в прокаті у Києві до 27 жовтня (кінотеатр «Жовтень»), Чернігові (спеціальний показ в Multiplex Hollywood 16 жовтня) та у Вінниці 28 жовтня – 3 листопада.

Навесні фільм отримав приз Андрія Матросова від організаторів Фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Нещодавно оператор-постановник Сергій Кірєєв отримав спеціальна відзнака журі за найкращий дебют у повнометражному документальному кіно на фестивалі кінооператорського мистецтва «Кіноко».

Минулими вихідними фільм здобув приз глядацьких симпатій та спеціальну відзнаку журі на Карпатському міжнародному гірському кінофестивалі CMIFF.

Ілюстрація: «Май далеко – май добре» 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY