Депутати пропонують заборонити зовнішню рекламу алкоголю та тютюну через порушення закону "Про рекламу""Детектор медіа"

13 Травня 2004
1490
13 Травня 2004
11:53

Депутати пропонують заборонити зовнішню рекламу алкоголю та тютюну через порушення закону "Про рекламу""Детектор медіа"

1490
Депутати пропонують заборонити зовнішню рекламу алкоголю та тютюну через порушення закону "Про рекламу""Детектор медіа"
Народні депутати України Микола Томенко, Юрій Артеменко, Едуард Матвійчук, Валентин Савицький та Юрій Бойко запропонували Верховній Раді розглянути зміни до закону України "Про рекламу" та повністю заборонити рекламу тютюнових виробів та алкогольних напоїв засобами зовнішньої реклами. Парламентарії кажуть, що керуються інтересом забезпечення збереження здоров’я нації і особливо її молодого покоління.

"В Україні пропаганда алкоголю та тютюну, що міститься в зовнішній рекламі, набула катастрофічних розмірів. Якщо з прийняттям нової редакції закону України "Про рекламу" народним депутатам вдалось обмежити кількість рекламування алкоголю та тютюну на телебаченні, і телеканали значною мірою почали виконувати норми закону щодо реклами, то оператори зовнішньої реклами продовжують системно порушувати законодавство у цій галузі. Як засвідчила майже річна практика застосування нової редакції закону “Про рекламу”, закріплені ним обмеження та вимоги у багатьох випадках відверто ігноруються рекламістами, що діють у сфері зовнішньої реклами. Особливо це стосується змісту реклами алкоголю та тютюну.

Як вбачається, втілення цієї законодавчої ініціативи дозволить підвищити рівень законності у сфері рекламної діяльності, слугуватиме послідовним продовженням політики держави, спрямованої на обмеження споживання населенням країни тютюнових виробів та алкогольних напоїв," - вважають депутати.

Інф. "Детектор медіа"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1490
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду