"Луганське кабельне телебачення" зобов'язали транслювати канал "1+1""Детектор медіа"

28 Квітня 2004
880
28 Квітня 2004
17:14

"Луганське кабельне телебачення" зобов'язали транслювати канал "1+1""Детектор медіа"

880
"Луганське кабельне телебачення" зобов'язали транслювати канал "1+1""Детектор медіа"
Сьогодні Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення, яким, фактично, зобов’язала обласне об’єднання «Луганське кабельне телебачення» ретранслювати ефірний канал "1+1".

Два роки тому кабельний оператор, обласне об’єднання «Луганське кабельне телебачення», виключило з кабельних мереж канал «1+1» через фінансовий конфлікт між двома підприємствами.

Приводом для розгляду цього питання на засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення стало звернення луганського кабельного оператора до Нацради із заявою про вилучення з переліку каналів ретрансляції в кабельній телемережі програм каналу «Студія «1+1».

Згідно рішення Нацради, кабельний оператор повинен транслювати в мережах усі ефірні проліцензовані канали,однак для цього має укласти відповідні угоди із цими ТРО.

Представник заявника повідомив, що «Студія «1+1» відмовляється укласти відповідний договір, а отже оператор не може виконати умови ліцензії.

Юрист «1+1»Тетяна Смирнова під час засідання Нацради спростувала ці твердження заявника. У юридичному відділі Нацради підтвердили наявність чинного договору між двома компаніями.

Однак, за словами Т.Смирнової, йдеться про принципове для каналу питання. Як вже писала "ТК", одна з вимог кабельного оператора – укласти додатковий договір про сплату коштів за використання ресурсу. І хоч йдеться поки що про суму у 20 грн. на рік, Тетяна Смирнова зауважує, що за законом телеканал не повинен цього робити, тому «Студія 1+1» відмовляється укласти цей, другий, договір, тому кабельний оператор у свою чергу звернувся із заявою до Нацради вилучити «1+1» із списку каналів ретрансляції. Абонентами «Луганського кабельного телебачення» є 62 тисячі громадян регіону.

За словами члена Нацради В.Павленка, хоч це питання й фінансового характеру Нацрада повинна дбати про права глядачів. А вони мають право дивитися ефірний канал "1+1", не сплачуючи за це абонентську плату. Тому Нацрада й ухвалила відповідне рішення, згідно якого кабельний оператор має транслювати канал "1+1" в своїй мережі.

З іншого боку, за словами першого заступника голови Нацради Віктора Понеділка, не вирішеним залишається питання використання кабельними операторами додаткових розподільчих мереж. Дозвіл на їх використання видається місцевими органами влади, антени колективного прийому підлаштовуються під кабельні мережі, а кабельний оператор, викидаючи ефірні канали з мереж, починає диктувати свої умови, зауважив він. В.Понеділко вважає, що це питання потребує окремого розгляду.

Інф. «Детектор медіа»

Читайте також: Триває конфлікт між «Студією «1+1» та «Луганським кабельним телебаченням»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
880
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду