19, 20 та 22 квітня – онлайн-тренінг «Гендерночутлива журналістика та медіаграмотність»

12 Квітня 2021
2958
12 Квітня 2021
15:20

19, 20 та 22 квітня – онлайн-тренінг «Гендерночутлива журналістика та медіаграмотність»

2958
Реєстрація на захід триватиме до 18 квітня.
19, 20 та 22 квітня – онлайн-тренінг «Гендерночутлива журналістика та медіаграмотність»

ГО «Інтерньюз-Україна» оголосила набір на 3-денний онлайн-тренінг «Гендерночутлива журналістика та медіаграмотність» для журналістів(ок), які прагнуть отримати чи вдосконалити професійні знання з висвітлення гендерночутливих тем у медіа, гендерної рівності та прав людини. Вони пройдуть 19, 20 та 22 квітня.

Тренінг проведуть для представників(-ць) із Сумської, а також з Харківської, Чернігівської та Полтавської областей.

«Наші експерт(к)и й тренер(к)и навчать вас розбиратись у термінах, правильно використовувати мову гендерночутливої журналістики, виявляти сексизм і мову ворожнечі в матеріалах медіа. Крім цього, учасники дізнаються, як правильно формувати та застосовувати фемінітиви, а також підвищать обізнаність про природу гендерних стереотипів», – йдеться в описі.

Спікери:

  • Єлизавета Кузьменко, членкиня Комісії з журналістської етики, голова ГО «Асоціація «Жінки в медіа»;
  • Ангеліна Карякіна, журналістка, редакторка та медіаменеджерка;
  • Ірина Славінська, продюсерка Радіо «Культура», координаторка з гендерних питань кампанії проти секcизму в медіа та політиці «Повага»;
  • Володимир Бєглов, голова правління Освітнього центру з прав людини у Львові та інші.

Коли: 19, 20 та 22 квітня, 10:00-13:30.

Де: платформа Zoom.

Реєстрація: до 18:00 18 квітня за посиланням.

Участь у тренінгу безкоштовна. Відбір учасників проходить на конкурсній основі — за змістом надісланих заявок. Перевага надаватимуть журналістам, творцям медіаконтенту в соцмережах, теле- й радіоведучим і студентам факультетів журналістики.

Контактна особа: Ганна Дьомочка, hdiomochka@internews.ua, 099 067 73 75.

Захід реалізується в рамках проєкту «Тренінги з медіаграмотності та гендерночутливої звітності для регіональних та місцевих ЗМІ в Україні щодо боротьби з гендерними стереотипами, гендерною дискримінацією та мовою ворожнечі у ЗМІ», що фінансується Структурою Організації Об'єднаних Націй з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2958
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду