5 березня – круглий стіл солідарності з білоруським народом «Ні – репресіям! Так – свободі!»

3 Березня 2021
5065
3 Березня 2021
16:40

5 березня – круглий стіл солідарності з білоруським народом «Ні – репресіям! Так – свободі!»

5065
5 березня – круглий стіл солідарності з білоруським народом «Ні – репресіям! Так – свободі!»

Телеканал «Белсат» спільно з міжфракційним депутатським об’єднанням «За демократичну Білорусь» у Верховній Раді України 5 березня о 13:30 проведе круглий стіл солідарності з білоруським народом «Ні – репресіям! Так – свободі!», який відбудеться в Музеї Революції Гідності.

Після серпневих виборів президента та масових фальсифікацій їх результатів, у Білорусі активізувалась державна репресивна машина. Якщо напередодні виборів під арешт потрапляли переважно політичні конкуренти Олександра Лукашенка, то тепер об’єктами переслідувань стають громадські активісти, правозахисники, журналісти та пересічні громадяни, що публічно висловлюють свою незгоду з діями білоруської влади. З листопада і по сьогодні репресивна машина на чолі з Лукашенком набирає обертів все активніше. 

Україна, не має права втручатися у справи суверенної Білорусі, але як сусідня держава, не може бути осторонь того, що там відбувається. Це пов’язано не тільки з географічною близькістю, але і з тим, що з серпня 2020 року дуже багато білорусів змушені були покинути свою державу і Україна стала місцем, куди вони змогли безперешкодно виїхати, де почуваються у безпеці та відчувають підтримку місцевих жителів. 

Саме тому Україна може і має бути майданчиком, де обговорюється ситуація у Білорусі, де за участі активних громадян цієї країни йдуть пошуки шляхів виходу із кризи, забезпечення безпеки та звільнення з в’язниць громадських діячів, правозахисників, журналістів та просто людей з активною громадянською позицією. 

Спікери:

  • народні депутати України Олексій Гончаренко («ЄС»), Софія Федина («ЄС»), Оксана Савчук («Свобода»), Юлія Клименко («Голос»);
  • заступник директора телеканалу «Белсат» Олексій Дікавіцький;
  • голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко;
  • політолог Ігор Тишкевич;
  • білоруська громадянська активістка (БЧБ-наречена) Інна Зайцева. 

Модератор: кандидат історичних наук, медіаексперт Антон Лягуша.

Де: у Музеї Революції Гідності (Майдан Незалежності, 2, Будинок профспілок, другий поверх).

Коли: 5 березня о 13:30.

Круглий стіл транслюватимуть на українській фейсбук-сторінці телеканалу «Белсат».

За додатковою інформацію звертайтеся до керівника представництва телеканалу «Белсат» в Україні Іллі Суздалєва за телефоном: 050 680 52 04. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5065
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду