До 22 лютого — прийом заявок на курс MDF з журналістики толерантності

10 Лютого 2021
3369
10 Лютого 2021
11:39

До 22 лютого — прийом заявок на курс MDF з журналістики толерантності

3369
У межах онлайн-курсу команда Media Development Foundation організовує 4-тижневу менторську програму для регіональних журналістів.
До 22 лютого — прийом заявок на курс MDF з журналістики толерантності

До 22 лютого — прийом заявок на курс MDF «Журналістика толерантності: Як створювати матеріали для медіа без сексизму, дискримінації і стереотипів»

Громадська організація Media Development Foundation проведе безкоштовний масовий освітній онлайн-курс для українських журналістів курс «Журналістика толерантності: Як створювати матеріали для медіа без сексизму, дискримінації і стереотипів».

Організатори кажуть, що курс допоможе розібратися, як етично та професійно висвітлювати історії людей, які стикаються з дискримінацією, зневажливим ставленням чи відвертим несприйняттям у нашому суспільстві.

«Проблеми вразливих груп населення — це теми одиночні, як правило, прив’язані до новинних приводів — акції, судові засідання, голосування. Але про системне висвітлення, особливо у масових виданнях, на жаль, не йдеться.  Нам усім варто звернути свій погляд на людські локальні історії, на тих, хто має дуже мало шансів опинитися на перших шпальтах національних видань. Нам усім варто пам’ятати, що Україна — велика і різноманітна країна, у ній багато голосів і працювати, тримаючи в голові образ великої країни, а не маленької групи за вподобаннями у фейсбуці», — розповіла експертка курсу Ангеліна Карякіна. 

У зйомках онлайн-курсу взяли участь експерти та експертки з медіасектору, які працюють з вразливими групами населення: Ангеліна Карякіна із Суспільного, Андрій Баштовий із The Village, Марічка Паплаускайте з Reporters, Ольга Руденко з Kyiv Post та багато інших. 

Структура курсу:

  • 14 освітніх лекцій з відео та короткими конспектами лекцій;
  • 3 інтерв’ю з відомими українськими редакторами й редакторками;
  • фінальний тест;
  • 4-тижнева менторська програма для регіональних журналістів.

Експерти курсу розібрали реальні медійні кейси і факапи, поділилися власними принципами у висвітленні чутливих тем, а також розповіли про правила, які допомагають їм створювати професійні та етичні матеріали.

«Сьогодні робота медіа з вразливими групами населення, без сумніву, більш розвинена, ніж сім-десять років тому, та до ідеалу ще далеко. Кожен матеріал —  невелика цеглинка у стіні, через яку до нас не доберуться гомофобія, ксенофобія та інше мракобісся. Цей онлайн-курс допоможе усвідомити, що завдяки своїй роботі, рано чи пізно, ви можете змінити щось у головах та у країні в цілому», — вважає головна редакторка сайту НВ Юлія МакГаффі.

Реєстрація: за посиланням (учасники отримають нагадування про старт курсу і доступ до закритої групи для учасників та учасниць). Онлайн-курс буде у відкритому доступі з 16 лютого.

У межах онлайн-курсу команда Media Development Foundation організовує 4-тижневу менторську програму для регіональних журналістів зі східних та південних областей країни. Всього буде три набори на програму (у березні, квітні і травні).

Реєстрація на участь у менторській програмі за посиланням. Результати відбору повідомлять до 22 лютого включно.

Координаторка програми: irahoiuk21@gmail.com.

Команда громадської організації «Media Development Foundation» за підтримки USAID створила масовий освітній онлайн-курс для українських журналістів з журналістики толерантності.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3369
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду