19 лютого – Школа культурної журналістики для медійників Волині та Рівненщини

19 лютого – Школа культурної журналістики для медійників Волині та Рівненщини

10 Лютого 2021
4176
10 Лютого 2021
11:15

19 лютого – Школа культурної журналістики для медійників Волині та Рівненщини

4176
19 лютого – Школа культурної журналістики для медійників Волині та Рівненщини
19 лютого – Школа культурної журналістики для медійників Волині та Рівненщини

Мережа гіперлокальних видань «Район.in.ua» та Дім Європи 19 лютого запускають Школу культурної журналістики для представників медіа та культурних інституцій Рівненщини та Волині. Проєкт триватиме упродовж лютого-березня.

Школа Культурної журналістики – це курс для журналістів, блогерів, авторів, культурних менеджерів та усіх, хто пише про культуру, або ж хоче навчитись працювати із культурними темами. Перевага надаватимуть журналістам та активістам з громад та локальних ЗМІ.

«З 19 до 21 лютого відбудеться онлайн навчання для широкої аудиторії слухачів, 27 лютого запланований візит учасників у МСУМК та зустріч з письменником, а з 1 по 28 березня відібрані слухачі школи працюватимуть над матеріалами про культуру у своїх містах та громадах», – йдеться в повідомленні.

Продовженням навчання стане конкурсний відбір 20 учасників, які зможуть взяти участь у практичній частині проєкту, що передбачає екскурсію у Музеї сучасного мистецтва Корсаків та учать у прескаві з письменником. Також відібрані учасники школи зможуть долучитись до написання матеріалів на культурну тематику під керівництвом менторів.

Серед спікерів Школи– культурологиня, телепродюсерка, керівниця публічних комунікацій Мистецького арсеналу Тетяна Пушнова, керівник медіапроєкту The Ukrainians Тарас Прокопишин та продюсерка радіо «Культура» Ірина Славінська.

У межаї проєкту консалтингова компанія Jnomics проведе тренінг для учасників на тему формування культурної спільноти навколо медіа.

«Ми організовуємо цю школу, щоб дати практичні знання охочим розвиватись у сфері культурної журналістики та навчитись робити якісний контент про регіональне та локальне культурно-мистецьке життя. Учасники школи матимуть змогу набути нових знань у професійній сфері, перейняти досвід у спеціалістів, які працюють з темами культури, а також практично застосувати це у написанні тестів. Крім того, це буде можливістю налагодити комунікацію між людьми, що розвивають сферу культури та пишуть про мистецтво на території Волині та Рівненщини», – розповіла організаторка Іванна Антонюк.

Реєстрація: за посиланням.

Деталі на сторінці події у Facebook.

Школу культурної журналістики підтримує Європейський Союз за програмою Дім Європи.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4176
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду