16-17 лютого – онлайн-семінар «Протидія дезінформації: європейські підходи та стандарти»

9 Лютого 2021
2679
9 Лютого 2021
16:07

16-17 лютого – онлайн-семінар «Протидія дезінформації: європейські підходи та стандарти»

2679
Реєстрація триватиме до 14 лютого.
16-17 лютого – онлайн-семінар «Протидія дезінформації: європейські підходи та стандарти»

Проєкт «Європейський Союз та Рада Європи працюють разом для підтримки свободи медіа в Україні» у співпраці з Міністерством культури та інформаційної політики України 16-17 лютого проведуть міжнародний онлайн-семінар «Протидія дезінформації: європейські підходи та стандарти». Про це повідомив Офіс Ради Європи в Україні.

Організатори запрошують до участі в заході представників медіа, громадянського суспільства, державних органів та навчальних закладів.

У межах семінару обговорюватимуть європейські практики та стандарти боротьби з дезінформацією й поділяться досвідом з українськими партнерами. Міжнародні експерти представлять приклади підходів на рівні державної політики, законодавства та стратегій протидії дезінформації у традиційних та нових медіа. Експерти представлять стратегічний підхід ЄС, стандарти Ради Європи та підходи європейських країн до боротьби з дезінформацією. Також, представники онлайн платформ, громадянського суспільства, суспільного мовлення та урядів представлять свої практики боротьби з дезінформацією.

Спікери:

  • Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики;
  • Матті Маасікас, голова Представництва Євросоюзу в Україні (tbc);
  • Тарас Шевченко, заступник міністра культури та інформаційної політики;
  • Олена Литвиненко, в. о. голови Офісу Ради Європи в Україні;
  • Кріштіна Розгоній, консультантка Ради Європи (Австрія/Угорщина);
  • Тарлах МакГонагл, старший науковий співробітник/викладач Інституту інформаційного права (IViR), юридичного факультету Амстердамського університету;
  • Уршка Умек, голова медійного відділу Департаменту інформаційного суспільства, Рада Європи.

Коли: 16 лютого 11:00-14:30; 17 лютого 14:00-17:30.

Де: платформа Zoom.

Реєстрація: за посиланням до 14 лютого включно. Підтвердження участі буде надіслано електронним листом. Захід відбуватиметься з синхронним перекладом на англійську/українську мову.

За додатковою інформацією необхідно звертатися за адресою: Orysya.FEDORCHUK@coe.int.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2679
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду