До 15 травня – прийом заявок на грантову програму «Всесвітні студії»

2 Лютого 2021
4352
2 Лютого 2021
13:32

До 15 травня – прийом заявок на грантову програму «Всесвітні студії»

4352
До 15 травня – прийом заявок на грантову програму «Всесвітні студії»

Фонд Віктора Пінчука 1 лютого 2021 року розпочав конкурсний відбір учасників на освітню програму «Всесвітні студії», у межах якої українці віком до 30 років можуть отримати гранти на навчання за магістерськими програмами в 200 кращих університетах світу. Прийом документів триватиме на сайті програми з 1 лютого до 15 травня 2021 року.

«Підтримка надається тим аплікантам, хто планує навчання в галузях, які є особливо важливими для розвитку України, а саме: аграрні науки, альтернативна енергетика, державне управління, інженерія та технології, публічне право, екологія й охорона навколишнього середовища. Фонд також може розглядати заявки для отримання гранту в інших галузях, але потенційні кандидати мають представити обґрунтування доцільності підтримки навчання за обраною спеціальністю», – йдеться в повідомленні.

Обов’язковою вимогою Фонду Віктора Пінчука до всіх отримувачів грантів є зобов’язання по завершенню навчання за кордоном повернутися в Україну для роботи за фахом протягом щонайменше п’яти років.

Вимоги до аплікантів:

  • бути громадянами України віком до 35 років на момент вступу до університету;
  • мати ступінь бакалавра, або вище, за фахом, що вимагається обраним закордонним університетом та магістерською програмою даного університету;
  • бути зарахованими (з документальним підтвердженням) до складу студентів обраної магістерської програми закордонного університету та готовими почати навчання восени 2021 року;
  • мати чіткий план застосування отриманих знань та навичок в Україні;
  • мати твердий намір працювати в Україні за отриманим фахом.

«Гранти від Фонду Віктора Пінчука отримають найуспішніші кандидати, відібрані спеціальним незалежним журі в ході відкритого загальнонаціонального конкурсу. Потенційні кандидати мають бути зараховані на обрану магістерську програму та представити журі «Всесвітніх студій» своє бачення щодо застосування отриманих знань після повернення в Україну», – зазначається в повідомленні.

Гранти передусім покриватимуть витрати на оплату навчання в університеті, підручники та медичне страхування. Розмір гранту буде встановлюватись окремо для кожного випадку, зважаючи на потреби та досягнення студента. Більшість грантів покриватиме до 60% всієї необхідної суми, але не більше 50 тисяч доларів США за весь навчальний період (1-2 роки). Студенти мають профінансувати решту витрат власним коштом або отримати додаткову стипендію.

Детальну інформацію про умови участі в конкурсі можна дізнатись на сайті програми «Всесвітні студії» – worldwidestudies.org.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4352
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду