15 листопада – акція на підтримку українських політв’язнів «Порожні стільці»

15 листопада – акція на підтримку українських політв’язнів «Порожні стільці»

10 Листопада 2020
963
10 Листопада 2020
16:20

15 листопада – акція на підтримку українських політв’язнів «Порожні стільці»

963
Окрім акції, у соціальних мережах запустили флешмоб з нагоди Дня порожніх стільців.
15 листопада – акція на підтримку українських політв’язнів «Порожні стільці»
15 листопада – акція на підтримку українських політв’язнів «Порожні стільці»

У Києві, на Софійській площі, 15 листопада о 12:00 відбудеться акція на підтримку українських заручників у Росії, окупованому Криму та на окупованих частинах Донецької та Луганської областей – «Порожні стільці».  

Організатори події – Український ПЕН та Центр громадянських свобод.

Мета заходу – нагадати українцям і світовій спільноті про справи українців, незаконно ув’язнених у Росії та Криму за політичними мотивами, а також закликати представників влади використовувати кожну нагоду для їхнього звільнення.

Під час заходу в Києві у рамках глобальної кампанії #PrisonersVoice відомі письменники, журналісти, актори та музиканти стануть голосом заручників Кремля і розкажуть їхні історії. Зокрема, участь в акції візьмуть письменники Андрій Курков та Лариса Денисенко, актори Антоніна Хижняк, Олеся Жураківська та Ахтем Сеітаблаєв, музикант Олександр Сидоренко (Фоззі), журналіст Юрій Макаров.

Наприкінці події учасники створять на площі символічну інсталяцію з порожніх стільців. Трансляція заходу відбуватиметься на Facebook-сторінках Крим.Реалії, Українського ПЕН та Центру громадянських свобод.

Окрім акції, Український ПЕН та Центр громадянських свобод 10 листопада ініціювали в соціальних мережах флешмоб з нагоди Дня порожніх стільців. У рамках флешмобу організатори закликають людей у різних куточках світу розміщувати на їхніх сторінках у соцмережах фотографії з порожнім стільцем, зроблені біля визначних пам’яток чи впізнаваних місцевих локацій, і додавати до них хештеги #EmptyChairDay та #PrisonersVoice. Детальніше з умовами флешмобу можна ознайомитися за посиланням.

За інформацією Центру громадянських свобод, станом на 10 листопада щонайменше 234 українці перебувають в полоні в ОРДЛО, а також у тюрмах Російської Федерації та Криму утримують близько 99 громадян України за політичними мотивами. З них – 76 кримських татар, зокрема 8 громадянських журналістів: Сервер Мустафаєв, Тимур Ібрагімов, Марлен Асанов, Сейран Салієв, Ремзі Бекіров, Руслан Сулейманов, Осман Аріфмеметов та Рустем Шейхалієв.  

За ініціативи Міжнародного ПЕН з кінця 1980-х років 15 листопада світ відзначає День ув’язненого письменника, або День порожніх стільців (Empty Chair Day). Порожні стільці на правозахисних акціях цього дня символізують авторів, які не можуть бути з нами через ув’язнення, переслідування, зникнення чи вбивство.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
963
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду