Колектив сайту "Салун" вибачився перед СБУ, провайдером та колегамиІМІ

11 Березня 2004
787
11 Березня 2004
18:19

Колектив сайту "Салун" вибачився перед СБУ, провайдером та колегамиІМІ

787
Колектив сайту "Салун" вибачився перед СБУ, провайдером та колегамиІМІ
Редакція інтернет-сайту “Салун” вибачається за різку реакцію щодо свого закриття. Про це йдеться у поширеному ними сьогодні прес-релізі. Співробітники “Салуну” повідомляють, що їм вдалося зв”язатися з засновником сайту Олексієм Ботушем, який на даний момент, за його словами, знаходиться в Мюнхені.

Під час розмови Олексій Ботуш визнав, що дійсно зареєстрував сайт за підробними документами, аби приховати його причетність до власної персони. “У зв”язу з цим редакція не несе відповідальності за протиправні дії засновника видання та вибачається перед органами СБУ та Інтернет-провайдером Ай-Пі Телеком, а також всією інтернет-спільнотою”, - йдеться в офіційному повідомленні, текст якого має ІМІ.

Разом з тим, колектив “Салуну” закликав засновника сайту повернутится до України та відповісти на всі запитання правоохронних органів та інтернет-провайдера. За словами журналістів, їхні дії були викликані відсутністю правдивої інформації про реальний стан речей.

У заяві журналісти також кажуть, що після внутрішніх консультацій вони вирішать, яким чином сайт функціонуватиме надалі, про що досягнуті домовленості з інтернет-провайдером Ай-Пі Телеком.

У розмові з Кореспондентом ІМІ Директор Ай-Пі Телеком Михайло Семенов зазначив, що компанія хотіла б отримати компенсацію, можливо й фінансову, особисто від Олексія Ботуша, “якщо він є реальною особою, дуже сподіваємося, що він також вийде і з ними на зв”язок”.

Нагадаємо, що 10 березня представники Інтернет-видання „Салун” розповсюдили у ЗМІ заяву про те, що їх видання було закрите о 16 годині цього дня „силовим відомством під приводом того, що на сайті публікувалися критичні матеріали про керівника СБУ Ігоря Смєшка. У заяві йдеться, що ніби провайдер IP Telecom "співпрацює зі спецслужбами і надає конфіденційну інформацію для боротьби зі свободою слова в Україні”.

У свою чергу, того ж дня керівництво компанії-провайдера розповсюдило заяву-відповідь, в якій повідомлося, що „відповідно до закону про оперативно-розшукову діяльність в Україні до компанії Ай Пі Телеком надійшов запит СБУ про надання інформації за договором № 5072 на хостинг сайту saloon.kiev.ua. Не надати дану інформацію відповідно до чинного законодавства ми не могли...”

На звинувачення у тому, що компанія IP Telecom уклала договір за підробними документами, керівництво компанії зазначило, що воно не є експертом щодо дійсності документів і уклала договір на основі наявних.

ІМІ

Читайте також:

Редакція сайту „Салун” звинуватила Інтернет-провайдера в утисках свободи слова
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
787
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду