detector.media
11.03.2004 18:19
Колектив сайту "Салун" вибачився перед СБУ, провайдером та колегамиІМІ
Редакція інтернет-сайту “Салун” вибачається за різку реакцію щодо свого закриття. Про це йдеться у поширеному ними сьогодні прес-релізі. Співробітники “Салуну” повідомляють, що їм вдалося зв”язатися з засновником сайту Олексієм Ботушем, який на даний момент, за його словами, знаходиться в Мюнхені.

Під час розмови Олексій Ботуш визнав, що дійсно зареєстрував сайт за підробними документами, аби приховати його причетність до власної персони. “У зв”язу з цим редакція не несе відповідальності за протиправні дії засновника видання та вибачається перед органами СБУ та Інтернет-провайдером Ай-Пі Телеком, а також всією інтернет-спільнотою”, - йдеться в офіційному повідомленні, текст якого має ІМІ.

Разом з тим, колектив “Салуну” закликав засновника сайту повернутится до України та відповісти на всі запитання правоохронних органів та інтернет-провайдера. За словами журналістів, їхні дії були викликані відсутністю правдивої інформації про реальний стан речей.

У заяві журналісти також кажуть, що після внутрішніх консультацій вони вирішать, яким чином сайт функціонуватиме надалі, про що досягнуті домовленості з інтернет-провайдером Ай-Пі Телеком.

У розмові з Кореспондентом ІМІ Директор Ай-Пі Телеком Михайло Семенов зазначив, що компанія хотіла б отримати компенсацію, можливо й фінансову, особисто від Олексія Ботуша, “якщо він є реальною особою, дуже сподіваємося, що він також вийде і з ними на зв”язок”.

Нагадаємо, що 10 березня представники Інтернет-видання „Салун” розповсюдили у ЗМІ заяву про те, що їх видання було закрите о 16 годині цього дня „силовим відомством під приводом того, що на сайті публікувалися критичні матеріали про керівника СБУ Ігоря Смєшка. У заяві йдеться, що ніби провайдер IP Telecom "співпрацює зі спецслужбами і надає конфіденційну інформацію для боротьби зі свободою слова в Україні”.

У свою чергу, того ж дня керівництво компанії-провайдера розповсюдило заяву-відповідь, в якій повідомлося, що „відповідно до закону про оперативно-розшукову діяльність в Україні до компанії Ай Пі Телеком надійшов запит СБУ про надання інформації за договором № 5072 на хостинг сайту saloon.kiev.ua. Не надати дану інформацію відповідно до чинного законодавства ми не могли...”

На звинувачення у тому, що компанія IP Telecom уклала договір за підробними документами, керівництво компанії зазначило, що воно не є експертом щодо дійсності документів і уклала договір на основі наявних.

ІМІ

Читайте також:

Редакція сайту „Салун” звинуватила Інтернет-провайдера в утисках свободи слова
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY