До 30 жовтня – прийом заявок на тренінгову програму з питань правосуддя та судового репортажу

До 30 жовтня – прийом заявок на тренінгову програму з питань правосуддя та судового репортажу

21 Жовтня 2020
1179
21 Жовтня 2020
18:19

До 30 жовтня – прийом заявок на тренінгову програму з питань правосуддя та судового репортажу

1179
CFI Media Development шукає 10 журналістів й журналісток з усіх регіонів України.
До 30 жовтня – прийом заявок на тренінгову програму з питань правосуддя та судового репортажу
До 30 жовтня – прийом заявок на тренінгову програму з питань правосуддя та судового репортажу

Французька тренінгова організація CFI Media Development з листопада 2020 року по лютий 2021 року проведе три навчальні сесії тренінгової програми для журналістів з питань правосуддя та судового репортажу.

«Метою програми є сприяння журналістському жанру судового репортажу та покращення економічної стійкості для журналістів, які працюють у цій галузі», – йдеться в описі.

CFI Media Development шукає 10 журналістів й журналісток з усіх регіонів України, кандидати/ки повинні:

  • мати від 2 до 15 років професійного досвіду роботи у друкованій пресі, на телебаченні, радіо, в інформаційному агентстві або інтернет-ЗМІ;
  • мати деякий досвід висвітлення правосуддя;
  • виявляти сильну мотивацію навчатися або вдосконалювати свої навички у темі судових процесів, судової реформи і судів;
  • знання англійської та французької мов буде перевагою.

«Кожен відібраний кандидат повинен буде взяти участь у трьох навчальних сесіях (субота-неділя) в листопаді 2020 року, грудні 2020 року та лютому 2021 року. Для штатних журналістів або фрілансерів, які вже працюють із медіаорганізацією, ми б хотіли отримати листа від редактора, про погодження на публікацію робіт, виконаних під час проєкту», – йдеться в повідомленні. 

У CFI Media Development розповіли, що через COVID-19 навчальні заняття проходитимуть у гібридному режимі: в офлайн форматі (Київ чи інше місто) та онлайн.

Навчальну програму проведуть:

  • ведучі міжнародні тренери – два французьких журналіста Франк Петі та Тьєррі Крувельє (Justiceinfo.net);
  • українські журналісти – Ірина Салій («Судовий репортер») та Сергій Андрушко («Радіо Свобода»);
  • експерти з питань висвітлення правосуддя – судді, адвокати та слідчі.

Вступну лекцію в листопаді 2020 року частково проведе Паскаль Робер-Діар, репортерка суду із 30-річним досвідом у французькій щоденній газеті Le Monde, яка написала багато репортажів і книги про правосуддя та судові процеси.

Крім того, поза семінарами, CFI Media Development організовує Фонд для виробництва матеріалів, щоб надати учасникам фінансові ресурси й навчання для допомоги в підготовці оригінальних та якісних публікацій для друкованих та інтернет-ЗМІ, радіо, телебачення, інформаційних агентств.

Реєстрація: заявки на програму необхідно подати до 30 жовтня 2020 року за посиланням. Реєстраційна форма також доступна на фейсбук-сторінці CFI Media в Україні. Результати відбору учасників будуть опубліковані 6 листопада 2020 року.

Контакти: Стефан Сіоан, журналіст, координатор проєкту в Києві: ssn@cfi.fr. Мілан Зайцев, асистент координатора проєкту в Києві: mzv@cfi.fr +380950215853.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1179
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду