28 жовтня – прес-показ фільму про мультиплікатора Давида Черкаського і прес-конференція творців

21 Жовтня 2020
1397
21 Жовтня 2020
13:30

28 жовтня – прес-показ фільму про мультиплікатора Давида Черкаського і прес-конференція творців

1397
28 жовтня – прес-показ фільму про мультиплікатора Давида Черкаського і прес-конференція творців

28 жовтня, напередодні другої річниці з дня смерті українського режисера-мультиплікатора Давида Черкаського, у столичному Будинку кіно відбудеться допрем’єрний прес-показ повнометражного фільму «Зірка Давида Черкаського» (2019) і прес-конференція, присвячена показу.

Документальний фільм-портрет з елементами анімації розповідає про життєвий і творчий шлях майстра, на роботах якого виросло вже декілька поколінь. Робота над картиною розпочалася у 2018 році, ще за життя Давида Яновича. Тоді кінопроект режисера та автора сценарію Сергія Волкова з робочою назвою «Давид – свято довжиною в життя» став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно. Продюсером стрічки є Світлана Степаненко (кіностудія «Кінематографіст»). Офіційна прем’єра та прокат фільму в Україні заплановані на листопад 2020 року.

За словами режисера, фільм розповідає про автора через його роботи: від першої – до «крайньої», так і незавершеної. Як вони створювалися, як розроблялися герої та сюжетні лінії і в якій атмосфері все це відбувалося.

Для роботи над фільмом були запрошені найближчі друзі і співавтори Давида Черкаського, які пропрацювали з ним багато років: близький друг і незмінний художник Радна Сахалтуєв (їхньому творчому тандему вже понад п'ятдесят років); актори Віктор Андрієнко та Валерій Чигляєв; композитор Володимир Бистряков; автор пісень Аркадій Гарцман; дружина Черкаського та художник-мультиплікатор Наталія Марченкова, а також відомі мультиплікатори Ігор Ковальов та Юрій Норштейн, кінокритик Лариса Малюкова.

На прес-показ і прес-конференції запрошуються представники. У зв’язку з обмеженням кількості глядачів у залі на період карантину акредитація обов’язкова. З питань акредитації, інтерв'ю, та ефірів – звертатися до Ольги Федорович: 099 708 39 88 / 098 856 73 43, o.cinematographer@gmeil.com.

Захід відбудеться за адресою: Будинок кіно /синій зал (вул. Саксаганського 6).

Показ фільму розпочнеться о 16:00, а прес-конференція о 18:00.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1397
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду