detector.media
21.10.2020 13:30
28 жовтня – прес-показ фільму про мультиплікатора Давида Черкаського і прес-конференція творців

28 жовтня, напередодні другої річниці з дня смерті українського режисера-мультиплікатора Давида Черкаського, у столичному Будинку кіно відбудеться допрем’єрний прес-показ повнометражного фільму «Зірка Давида Черкаського» (2019) і прес-конференція, присвячена показу.

Документальний фільм-портрет з елементами анімації розповідає про життєвий і творчий шлях майстра, на роботах якого виросло вже декілька поколінь. Робота над картиною розпочалася у 2018 році, ще за життя Давида Яновича. Тоді кінопроект режисера та автора сценарію Сергія Волкова з робочою назвою «Давид – свято довжиною в життя» став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно. Продюсером стрічки є Світлана Степаненко (кіностудія «Кінематографіст»). Офіційна прем’єра та прокат фільму в Україні заплановані на листопад 2020 року.

За словами режисера, фільм розповідає про автора через його роботи: від першої – до «крайньої», так і незавершеної. Як вони створювалися, як розроблялися герої та сюжетні лінії і в якій атмосфері все це відбувалося.

Для роботи над фільмом були запрошені найближчі друзі і співавтори Давида Черкаського, які пропрацювали з ним багато років: близький друг і незмінний художник Радна Сахалтуєв (їхньому творчому тандему вже понад п'ятдесят років); актори Віктор Андрієнко та Валерій Чигляєв; композитор Володимир Бистряков; автор пісень Аркадій Гарцман; дружина Черкаського та художник-мультиплікатор Наталія Марченкова, а також відомі мультиплікатори Ігор Ковальов та Юрій Норштейн, кінокритик Лариса Малюкова.

На прес-показ і прес-конференції запрошуються представники. У зв’язку з обмеженням кількості глядачів у залі на період карантину акредитація обов’язкова. З питань акредитації, інтерв'ю, та ефірів – звертатися до Ольги Федорович: 099 708 39 88 / 098 856 73 43, o.cinematographer@gmeil.com.

Захід відбудеться за адресою: Будинок кіно /синій зал (вул. Саксаганського 6).

Показ фільму розпочнеться о 16:00, а прес-конференція о 18:00.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY