Під час бійки між кримськими татарами і козаками постраждав оператор російського “Першого каналу”unian

9 Березня 2004
626
9 Березня 2004
10:55

Під час бійки між кримськими татарами і козаками постраждав оператор російського “Першого каналу”unian

626
Під час бійки між кримськими татарами і козаками постраждав оператор російського “Першого каналу”unian
5 березня близько 14.00 у кримському селищі Сімеїз в аквапарку, на землях якого розташована так звана “галявина протесту” кримських татар, сталася бійка між кримськими татарами і козаками.

Козаки прийшли разом з робочими, яких винайняв президент фірми “Крымболгарюгсервис” - власник аквапарку Микола ЯНАКІ для встановлення паркану, що розширив би землі для будівництва другої черги аквапарку. Бійка почалася, коли робітники знесли один із встановлених кримськими татарами понад 10 дерев`яних будиночків.

Група кримських татар напала на робітників і в результаті постраждав оператор “Першого телеканалу” Росії, якого вдарили ломом по голові і розбили об`єктив відеокамери.

Про це кореспонденту УНІАН розповіла власний кореспондент “Першого каналу” в АРК Олена ІВАНІЧЕНКО.

Міліція, яка приїхала на місце конфлікту, розтягла конфліктуючі сторони. Оператор Вадим ТЕЛІЧЕВ, який постраждав, пройшов медичне огляд і попрямував до Сімферополя, щоб “перегнати” до Москви відзнятий відеоматеріал.

За словами О.ІВАНІЧЕНКО, телевізійна група “Першого каналу” планує подавати до суду на тих, хто побив оператора, за спричинення йому тілесних ушкоджень.

У ЦГЗ ГУ МВС України в АРК агентству підтвердили факт бійки і побиття оператора. Також зауважили, що оператор серйозно не постраждав, у нього синець під оком. За повідомленням ЦГЗ, на місце події виїхала оперативно-слідча група, яка провела відповідні заходи. Вже встановлено особу, яка вдарила по камері, вирішується питання про порушення кримінальної справи.

Довідка УНІАН. Президент фірми - власник аквапарку у Блакитній затоці Сімеїза, депутат Верховної Ради Криму Микола ЯНАКІ – в минулому зять екс-спікера ВР Криму Леоніда ГРАЧА. Дозвіл на будівництво аквапарку на території, яка вважається заповідною, було отримано в часи, коли Л.ГРАЧ був кримським спікером, а М.ЯНАКІ був одружений з донькою Л.ГРАЧА.

Восени минулого року на одному із засідань Ради міністрів Криму голова кримського уряду Сергій КУНІЦИН говорив, що документи на землекористування під аквапарк були отримані з порушенням чинного законодавства, а частина території, на якій побудовано аквапарк, є територією заповідника.

Будівництво другої черги аквапарку стало поштовхом до самозахоплень землі кримськими татарами влітку минулого року.

unian
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
626
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду