Документальний фільм про російсько-українську війну подивилися в США, – Катерина Кириченко

Документальний фільм про російсько-українську війну подивилися в США, – Катерина Кириченко

20 Жовтня 2020
2570
20 Жовтня 2020
10:02

Документальний фільм про російсько-українську війну подивилися в США, – Катерина Кириченко

Богдан Глушко, День
2570
Документальний фільм про російсько-українську війну подивилися в США, – Катерина Кириченко
Документальний фільм про російсько-українську війну подивилися в США, – Катерина Кириченко

Днями в Чикаго відбулася непересічна подія для вітчизняного кінематографу та місцевої української діаспори: презентація документальної стрічки «Слов’янськ. Початок війни». Цей фільм є переможцем у номінації «Документальний фільм» професійного телерейтингу «Знято в Україні», заснованого «Медіа група Україна» і delo.ua.

Стрічка розповідає про початок російсько-української війни, звільнення Слов’янська від російських найманців, перші втрати та перемоги України в цьому конфлікті.

– Цей фільм допомагає остаточно розставити крапки над «і» в питанні щодо справжнього ініціатору війни, – розповідає Кириченко Катерина, продюсерка стрічки, кандидат у депутати Київської міської ради. – Ми доводимо, що ніякого спонтанного «народного» протесту на Донбасі не було. Усе організовано, підтримано та профінансовано росіянами. Це – справжня агресія, справжня війна проти нашої країни. Мене неймовірно обурює, коли деякі відомі політики розповідають про «громадянський конфлікт», начебто спровокований Майданом. Це – відверта брехня та російська пропаганда.

Над стрічкою працювали Катерина Кириченко, автор фільму, директор Департаменту коммунікації МВС України Артем Шевченко, Тетяна Терещенко та Ігор Свиридов. До створення фільму було залучено військово-політичне керівництво України: міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, колишній секретар РНБО Олександр Турчинов, п’ятий президент України Петро Порошенко, ексміністр оборони Степан Полторак, а також бійців, які безпосередньо брали участь у перших боях і прийняли на себе весь удар російської військової машини.

– Катерина Кириченко – справжня патріотка України. Якщо бійці пишуть новітню історію нашої держави на фронті, вона зараз робить це всередині країни, – зазначає Євген «Титановий Джексон» Тєрєхов, учасник АТО, радник міністра внутрішніх справ України. – Фільм «Слов’янськ. Початок війни» – можливість дати людям, зокрема діаспорі, зрозуміти, як усе насправді було та не забувати тих, хто віддав свої життя за незалежну Україну в боротьбі з російськими окупантами.

Євген Тєрєхов, Катерина Кириченко, Ірина Ващук

Українська діаспора в Чикаго дуже тепло прийняла кінострічку, благодійний перегляд якої відбувся в місцевій українській греко-католицької церкви Св. Йосифа Обручника. Зібрані кошти (близько 11 тис. доларів) спрямують на лікування українських військових, які отримали поранення в боротьбі за незалежність нашої держави, та на потреби реабілітаційного центру (м. Ірпінь), де українські воїни відновлюють своє здоров’я.

– Ірпінська установа є аналогом реабілітаційного центру в Лос-Анджелесі, – розповідає Ірина Ващук, президент благодійного фонду Revived Soldiers Ukraine. – Кошти на облаштування центру й обладнання надали американські українці та просто небайдужі громадяни США. На Київщині з’явився сучасний шпиталь із цілим комплексом сервісів для військових: реабілітація, проживання, перевізки тощо.Такого немає навіть у Лос-Анджелесі.

Продюсерка фільму «Слов’янськ. Початок війни» Катерина Кириченко відома як волонтерка та громадська діячка. З 2003 року бере участь у громадських рухах, є активною учасницею подій Революції Гідності. Кириченко всебічно підтримувала армію та нацгвардію: надавала допомогу нашим захисникам у зоні АТО, допомагала і з побутовими питаннями 101-й бригаді Генштабу, спецпідрозділам, 95-й бригаді, спецпризначенцям різних армійських підрозділів.

– Катерина Кириченко – це приклад того, яким має бути український патріот. Її завзята праця задля волонтерської допомоги НГУ та ЗСУ, прагнення донести правду про російсько-українську війну за допомогою кіно й турбота про реабілітацію наших поранених бійців – величезний внесок у розбудову нової незалежної України, – розповідає Олександр Волошин, учасник АТО, кавалер ордену «За мужність» III ступеню.

Олександр Волошин

Кириченко зробила вагомий внесок в облаштування полігону для бригади швидкого реагування НГУ, створеної за стандартами НАТО. На запитання, що стане одним із пріоритетів її майбутньої роботи в Київраді, Катерина відповідає так:

– Ми маємо приділяти більше уваги ветеранам, військовим, що брали участь в АТО/ООС (наразі в столиці понад 30 тис. осіб мають статус учасника бойових дій), їхнім родинам, реабілітації бійців, які цього потребують, – зазначає Катерина Кириченко. – Ми зобов’язані їм нашою незалежністю, нашим життям, життям наших дітей.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Богдан Глушко, День
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2570
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду