В Україні почався фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art

В Україні почався фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art

8 Вересня 2020
2590
8 Вересня 2020
16:51

В Україні почався фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art

2590
В Україні почався фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art
В Україні почався фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art

13-й Львівський міжнародний фестивалю короткометражних фільмів Wiz-Art почався у понеділок, 7 вересня, у новому форматі – покази відбуватимуться офлайн у Львові, а також на онлайн-кінотеатрі Wiz-Art Film Festival Online.

«Цього року ми проводимо фестиваль втринадцяте і робимо це з новим масштабом – фільми фестивалю може переглянути кожен українець чи українка! Львів'яни, які хочуть прийти і подивитися фільми на великому екрані – мають можливість це зробити в кінотеатрах міста. Ті, хто не мають можливості прийти особисто, можуть залогінитися на нашій онлайн-платформі Big Short і переглянути фільми онлайн», – розповіла програмна директорка Wiz-Art Ольга Райтер. 

У програмі фестивалю 232 фільми з понад ста країн світу. За нагороди змагаються 30 фільмів, 12-ть в Національному та 18-ть у Міжнародному конкурсі. Найкращі фільми за версіями журі та глядачів отримають грошові винагороди. 

Також на прес-конференції з нагоди відкриття фестивалю міський голова Львова Андрій Садовий анонсував грант від міста для команди фільму, який здобуде Приз глядацьких симпатій. 

«Ми встановлюємо премію у 100 тисяч гривень від міста для тої команди, яка переможе у конкурсі глядацьких симпатій на зйомки наступного фільму у Львові», –  сказав Андрій Садовий. 

Переглядати онлайн-програми, голосувати за фільми, які сподобаються найбільше та залишати свої відгуки режисерам та знімальним групам можна на сайті онлайн-кінотеатру Wiz-Art Film Festival Online (https://wizartfest.bigshort.com.ua/). Або ж офлайн у Львові.

У спеціальних позаконкурсних програмах цьогоріч покажуть комедійну підбірку «От халепа!», фільми про дівчат-переможниць «Дівчата-бунтарки», а також підбірки «Місто vs. Людина: урбан шортс» та «Нічні фільми про відверте».

Розкривати суть слогану фестивалю будуть шість підбірок з блоку «Бути тут і зараз»:  «Я з тобою. Мистецтво жити», «Свята нерівність», «Відтінки любові», «Мистецтво – це політика!», «Диваки у світі див» та «Опір системі».

В індустріальній секції фестивалю Wiz-Art Lab заплановані виступи та розмови українських та іноземних кінематографістів. Переглянути Wiz-Art Lab можна онлайн.

Також спеціально на прохання Wiz-Art п'ятеро українських режисерів та режисерок зняли фільми-рефлексії про карантин. Роботи Христини Сиволап, Романа Бордуна,  Нікона Романченка, Зої Лактіонової та Богдани Смирнової покажуть під час онлайн-кінопоказу Ukrainian Directors on Quarantine.

Детальна програма фестивалю на сайті: https://wizartfest.bigshort.com.ua/events

Тизери Національної та Міжнародної конкурсних програм: https://vimeo.com/452766421 https://vimeo.com/452326167

Запис прес-конференції доступний за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=xPlitgoeQMM

Додаткова інформація: promo@wiz-art.ua та на wiz-art.ua/festival.

13-й Львівський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art відбувається за підтримки Українського культурного фонду, Державного агентства з питань кіно та Львівської міської ради.

Довідка: 

Big Short — це платформа, на якій розміщені три проекти кураторського об'єднання Wiz-Art. А саме, база для кінопрофесіоналів Ukrainian Short Films, онлайн-кінотеатр Big Short та онлайн-кінотеатр фестивалю Wiz-Art Film Festival Online.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2590
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду