13 травня журналістам буде вручено премію "За поступ у журналістиці"ІМІ

26 Лютого 2004
706
26 Лютого 2004
10:34

13 травня журналістам буде вручено премію "За поступ у журналістиці"ІМІ

706
13 травня журналістам буде вручено премію "За поступ у журналістиці"ІМІ
13 травня у день народження відомого українського журналіста Олександра Кривенка у Львові буде вручено премію “За поступ у журналістиці”. Таку нагороду ініціювали журналісти львівської газети “Поступ”, директор Інституту розвитку міста Андрій Садовий, друзі покійного Сашка Кривенка, цю ідею підтримали колеги, які працювали з ним у різні часи у багатьох львівських та київських медіа.

Премію імені Олександра Кривенка, що називатиметься “За поступ у журналістиці”, вручатимуть один раз на рік у день його народження - 13 травня. Кандидатом на отримання такої премії може бути автор оприлюднених у друкованих та електронних ЗМІ публіцистичних творів, що вирізняються свіжим поглядом на проблему, добрим стилем викладу (особливо цінуватиметься іронічність), незаангажованістю та яскравою позицією автора.

Станом на сьогодні уже визначено склад Ради – до її складу належать 18 осіб - о.Шмід, А.Квятковський, В.Павлів, І.Копистинський, О.Друль, Л.Петренко, А.Білоус, Т.Нагорна, О.Онисько, М.Рябчук, Б.Панкевич, В.Цибулько, О.Фільц, М.Іващишин, Я.Грицак, Я.Хобта, Т.Кузьмов та А.Садовий.

Кожен із членів Ради може вносити на розгляд необмежену кількість кандидатур, а при потребі обґрунтовувати свою позицію чи підкріплювати її друкованими, ефірними матеріалами пропонованого номінанта. Як повідомив представник ради, редактор журналу ”Місто. Поліс” Орест Друль, вперше рада збереться у день смерті Олександра Кривенка – 9 квітня, до 1 травня відомі журналісти, політики та громадські діячі – представники Ради проведуть опитування щодо ймовірних претендентів, а орієнтовно 5-10 травня, підсумуючи бали за подану кандидатур (від 0 до 9) кожного члена, Рада мусить визначитися з одним достойником на премію.

Швидше за все премію, яка становитиме не менше 5 тисяч гривень (або ж 1 тисячу євро) і буде внеском меценатів чи членів ради, вручатиме хтось із близьких друзів покійного журналіста або Тетяна Нагорна - редактор “Поступу” – газети, яка, нагадаємо, ініціювала запровадження такої нагороди для журналістів-публіцистів.

13 травня під час вручення премії лекцію на тему “Свобода” прочитає редактор польського видання – “Газета виборча” – Адам Міхнік.

ІМІ
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
706
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду